Luleå HF

115716 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2078694

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Nedsläpp Luleå-Apan om en dryg timme i Delfinen! Nu har vi fått laguppställningarna och det tackar vi för.

Som synes saknas toppspelarna Erik Gustafsson (skada) och Ilomäki (krasslig) i Luleå medan Apan kommer med fullt lag, saknar bara no-names No-wick och No-Andersson.

När vi bjuder Apan på så mycket handicap ska det väl kunna vinna, speciellt eftersom den dominerande gruppen av apsupportrar (de tomma stolarna) mangrant väntas installera sig på Delfinens läktare.

Luleå kör förstås vidare med Connolly- och Tyrväinenlinorna; dessa tycks nog Bulan ha bestämt sig för och det blir intressant att se hur unga Hållander och Brännström under säsongen kommer att släppa loss alltmer.

Eftersom Ilomäki står över centrar Olle med Klasen och de sätter Fabbe som andra vinge, medan Gunler kompletterar Berglund och Mattsson; lite synd kanske att inte the Gun kan få testa i Klasenlinan.

Intressant att följa #5 Larsson som sett fin ut i de tidigare matcherna. Kan nog räkna med att han blir en fin back a la Engsund typ.

Och så har vi apdödaren-Berguven med spaden. Senast räddade han 39 skott borta mot Apan som nollades; se bilden på en av räddningarna när highsticking "jag ska få skjuta alla skott" Lindström i helt öppet läge favoritpositionen till höger 5-6 meter från mål fått klappa på för apkung och blygdenfosterland - men Berguven läste sönder honom och plockade pucken ämnad för närmsta krysset. Se bilden nedan, där det ser ut att ha varit köpespelare morley som skjutit, men det var köpespelare highsticking som dock inte syns på bild.

När det gäller Apan tycks nya no-names.assisterande tränartrion för Apan fortsätta med chansningen möller-highsticking i samma lina, till skillnad från Tommy Dalton, som separerade de två höginkomstköpespelarna eftersom de inte levererade och var tämligen enkla för övriga 13 SHL-lag att neutralisera och radera ut.

Apropos highsticking blir det intressant att se om han darrar ihjäl sig som senast när han får träffa på Tyrväinen. Då inledde ju lille rädde Gustaf och highsticking med att - i eget PP och puck under kontroll - skita på sig när Tyrväinen kom farande och de båda aporna i panik försökte bli av med pucken; highsticking bara gav bort den till Tyrre med öppen bur och visst satte Tyrre 0-1 för Luleå.

Tyrre var magnifik i den matchen då Apan pulvriserades - trots att Tyrre drog på sig hela sex 2-minutersutvisningar inklusive matchstraff, när aprunkarzebrorna från Boden-Älvsbyn kollapsade och hittade slashingar av Tyrre så snart han bytte in från båset.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Nedsläpp nu och vi har bilder från Delfinen. Och det är skrämmande men imponerande att se hur Apans helt dominerande supportergrupp mangrant tagit sig till Delfinen för att heja på det egna laget under match. De tomma stolarna har fyllt upp i stort sett varje plats på läktarna.

Värt att notera att Apan kommer i sin dressman av gult med svarta ränder, dvs helt identisk med klassiska fängelsedräkter; mycket läpligt för det lag som mer än andra satsat på fusk och filmning, härledda i åratal av ett Fläskberg som var den fuskigaste på svensk is.

Medan Luleå spelar i vackert rött.

ApPravda Nollan kan alltså int som vid förlusten för Apan senast skylla på att båda lagen hade lite gult på tröjorna. Vilket enligt Norransektlogiken drabbade Apan men inte Luleå hur nu det gick till.

Det hinner inte ens gå två minuter innan aprunkarzebrorna från Boden-Älvsbyn visar ut Klasen för slashing.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Allvarligt talat. När vi spöade Apan för en vecka sedan med 0-4 trots att de fick iväg 39 skott berodde det förstås på att Berguven och backarna lirade så perfekt och att Apans alla skott fick avlossas långt utifrån.

Idag saknar vi ju försvarsgeneral Gustafsson och med bara några matcher i benen samt två nya backar att spela in så kommer förstås Apan att få betydligt fler och mer nära skottchanser idag.

Så vi torskar väl men det får vi acceptera.
Kommentera