Luleå HF

115681 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2080164

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Frölunda meddelar att de kommer att ta bort indiansymbolen samt namnet Frölunda Indians. Eftersom de förstått att detta uppförande inneburit att de signalerat att de är för, att folk ska hanteras efter hudfärg. Och därmed bidragit till främlingsfientlighet och sådant.

Det är ett bra beslut.

Och det torde vara självklart att "Frölunda" genom kopplingen till inidaner har solkats ned och måste bytas ut. Men vad ska de nu heta?

Göteborg och västra götalandsregionen är ju, som alla vet, inte intresserade av hockey, igen-kligen, utan bryr sig endast om sparkboll. Men eftersom det inte sparkas på boll under vintern kan dessa supportrar bara träffas för att kolla in hockey eller armboll. Och den igen-kligen enda klubb i hela regionen som pysslat med hockey har förstås koppling till en sådan sparkbollsklubb, nämligen Västra Frölunda. Och nu måste ju den kopplingen släppas, för att distansera klubben från främlingsfientlighet.

Här finns ju tillgängligt namn från andra sparkbollsklubbar och vi har väl etablerade klubbar som IFK Göteborg, Örgryte och GAIS men deras sparkbollshistorik är så djupt inrotad att det skulle te sig löjligt att t ex komma med namnet "IFK Göteborg hockey", det går ju inte.

Men det finns en annan klubb som på senare tid etablerat sig inom landets sparkboll, nämligen bollklubben Häcken, BK Häcken. Och där finns en bra öppning och möjlighet för att hockeyn genom namnannektering ska markera att man inte längre vill promovera främlingsfientlighet. Men man måste vara försiktig och inte återigen landa i ett politiskt inkorrekt val.

Bland synonymer till häcken har vi stjärten, rumpan, baken, arslet, ändalykten och så vidare; kärt barn har många namn. Och efter en noggrann, detaljerad och utvidgad undersökning har konstaterats att c:a 100% (konfidensintervall ± 2-3%) av samtliga människor på jorden har ett arsle.

Som ett bifynd upptäcktes att också apor har arslen, men de resultaten analyserades inte närmare utan hänfördes till andra zoologiska områden samt så kallad hockey inom blygden i norra västerbotten.

Efter denna imponerande kartläggning kan levereras slutsatsen att termen arslet kan användas utan risk för utpekande av minoriteter med mer ovanliga hudfärger.

Så därmed torde namnbytet vara beslutat, med tillägget att bollklubb med fördel ändras till hockeyklubb; och förstås inte som Pungen och Apan pysslat med köra "Club", signalerande att "oj, vad internationella vi är, snart plockar vi in hammondorgel på arenan också".

HK Arslet, alltså. Helt givet. Bara att arbeta fram hur det ska uttryckas på spelarnas tröjor. Förutsätter att det under året kommer att utlysas en tävling där hugade får lämna in förslag följt av att vinnaren koras efter röstning bland Arslets närmast sörjande - de Goa Gummorna.

Nedan kommer mitt förslag. Det kommer självfallet med intill säkerhet gränsande sannolikhet att vinna.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: Men du, va tror du om Frölunda skulle byta namn till Lilla Edet? Kan ha ett dasspaper på en vapensköld? För visso brann väl stället ner men de låg väl rätt nära Göteborg om jag inte minns fel! 😁😁
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: Jag startade en tråd om namnförslag men då måste gå in till warulfslyan:)
Kommentera