Luleå HF

115680 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2083042

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Har dagens SHL-match Djurgårn - HK Arslet uppe och efter två perioder har vi skotten 14-33 men först nyss 0-1, eftersom Mantas varit riktigt, riktigt bra. Som han var för några år sedan också i Djurgårn, följt av rätt kassa säsonger i Apan där de flesta blir kassa.

TILLÄGG: Mantas-HK Arslet slutade 0-1 och när Djurgårn tog ut vakten i slutminuten satte HK Arslet 0-2 i tom bur.

I SDHL har Luleå Hockey spöat TrottoarDamen borta med försiktiga 1-2 tidigare idag.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Men om man ska tala riktig hockey idag får man tala NHL.

Såg nattens match mellan Tampa och Dallas.

Till att börja med en njutning att lyssna på studion med Niklas Jidhe, Erik Granqvist och Hockey Södergren och Warulfvs-Rickard som bisittande matchkommentator har blivit utmärkt.

När man jämför dessa, med det fåniga avskrap SeMer kör med, av s k "expertkommentatorer", därtill självutnämnda, är det inte så att ViaSport vinner - de formligen krossar SeMers klena ursäkt till studio.

Det där gänget körde ju tidigare Hockeyallsvenskan - innan allsvenskan gick i fällan och lät sig köpas upp av SeMer för att därefter mer eller mindre läggas ned intellektuellt och sporstligt - och på den tiden valde man nästan allsvenskan hellre än SHL, trots att Luleå spelar i SHL.

Detta om inramningen.

Sedan har vi matchen. Förutsättningarna att Tampa hade vänt 0-1 till 3-1 i matcher och behövde bara en enda vinst till för att ta hem Stanley Cup 2020.

Och vilka spelare och vilka lag! Jag brukar gäspa åt NHL-lagens ideliga dumpningar av puck och åka fram och tillbaka som vettvillingar men när nu de bästa lagen möttes var det betydligt bättre. Visst, mycket fram och tillbaka men ett j-a tempo - 50% snabbare än i SHL kändes det som - och till det otroligt strålande passningsspel där de hittade mottagare som fick den på bladet gång efter annan och speciellt gällde det Tampa som var otroligt säkra. Speciellt Tampas PP är sagolikt att se - alla spelare rör sig snabbt och hittar nya positioner att bli spelbara i, pucken går som på ett snöre klapp-klapp-klapp och det går rasande snabbt för att ta fram bra lägen för Tampas duktiga skyttar; bland dessa är MooDoo-utbildade Viktor Hedman otroligt stark; i anfall och i försvar, helt dominerande säker och får mycket riktigt spela typ halva matchen nästan.

Dallas är inte lika bra men satsar i stället lite på chans i hopp att pucken ska komma rätt, vilket den ofta gjorde. Och i Dallas är Klingberg dominerande stark, trots att han lät sig inköpas och lirade en säsong för plast-Apan, innan han valde bättre. Även Janmark är duktig i Dallas, kämpar på och brunkar duktigt.

Men Tampa ÄR det bättre laget, även om de "bara" hade 60-70% av matchen. Och >>hundra rena tacklingar som kryddar matchen. Samt ett juste spel, inga fula grejer, hockeyn får spelas och får avgöra. Och inget aptjafs efter avblåsningar som drar ut på matcherna på ett vidrigt sätt.

Fast med så överjävliga vakter blir det inte många mål och resultaten kan därför gå vilken väg som helst.

Zebra, förlåt domarnivån var underbar. Inga jävla skitutvisningar som i SHL och de blev inte kaotiska att ta utvisningar om någon gick omkull. De få utvisningar som togs var självklara och ingen jävel höll på med att protestera mot domare och sådant.

Underbart.

Hur det gick?

Efter 4,5 spelade perioder lyckades Dallas slå in 2-3 och lever vidare. Matchställningen just nu 2-3 till Tampa och underhållningen fortsätter natten mot tisdag.

ViaSports studio, domarkvaliteten, spelarna - vilken njutning: utklassar förstås SeMer och flera SHL-lag samt våra jämförelsevis katastrofer till zebror.
Kommentera