115471 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2092856

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Första perioden spelad och ställningen 0-0.

Drygt första halvan av perioden är Luleå bättre, har skotten med 4-10. Det är full fart från båda lagen och Frölunda spelar närmast man-mot-man, pressar våra spelare mot sarg när vi har puck såväl i försvarszon som i anfallszon. Vid några tillfällen lurade Klasen snyggt bort motspelare och det gav chans och lägen; bra med en magisk spelare som Klasen när Arslet kör sådant man-mot-man.Men Luleå är snabbare, starkare och passningssäkrare och äger matchen under perioden längre. Men det blev ofta bara skott från distans dvs förutsatt skymningar samt hugga på returen och vid något tillfälle drog Ilomäki vakten och var nära lyfta in mål. Luleå hade också ett PP, där man inledningsvis lyckades rätt dåligt, men mot slutet fick ett väldigt tryck med sflera skott från nära håll, dock utan att lyckas.

Så långt kändes det bra. Men sedan förändrades matchbilden. Arslet ökade det fysiska spelet, började vinna i stället för att förlora vid sarg och tog successivt över och tog över rejält. Åstadkom ett väldigt tryck och hade matchen i vår zon mest hela tiden - vi kunde i ta av dem upp, inte få stopp på deras anfall och de tog fram chans efter chans ofta nere på halvdistans och dessutom flera möjligheter på lösa puckar framför mål. Fick ett eller var det två skott i ribba dessutom men i vilket fall mycket stabilt vaktande av The Wall och därför har vi nu 0-0 även om Arslet vann skotten 12-2 senare delen av perioden.

Perioden slutar med Luleå i box och det fortsätter inledningen 1.53 av andra perioden.

Ojoj. Ingen allstarmatch detta utan full fart och kamp från båda håll där det jobbigaste för oss är att Arslet tar i maximalt fysiskt över hela banan nu.

Det känns som att det här blir svårt för oss att stå emot, om Arslet orkar fortsätta på det här sättet.