Luleå HF

115742 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2092911

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Svanru: Jo. Tycker att Lundqvist själv var klok när han talade om vad som krävs för att en svensk vakt ska kunna lyckas och ta en förstaspade i NHL. För det första måste man vara bra, förstås, För det andra måste man ha lite tur att komma in i ett lag där man har chans att fightas om en förstaspade - vilket är väldigt ovanligt. Och för det tredje måste man vara mer än beredd och Lunkan menade att man borde vara kvar tillräckligt länge i Sverige för att fått erfarenhet och etablerat sig på högsta nivå i elitserien SHL och i Tre Kronor.

Med detta som bakgrund skulle man gärna se att han - fyller snart 18 - blir kvar minst 2, gärna 3 år till i Luleå. Men jag är rädd att det bara blir någon säsong till, tyvä'rr.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Slutord om matchen. Med Luleås starka tredjeperiod kan man tänka att det övergripande var ganska jämnt men det känns mer som att Arslet släppte några % i tredje när man hade ledningen med 3-0 (det svåraste av lägen i hockey) ungefär som Luleå flera gånger gjort och kopplat av i tredje perioden efter stabila ledningar.

Annars får man nog objektivt tänka att Arslet var klart bättre med hävisning till deras senare del av första perioden samt längre tider i andra perioden - då kändes det som att Arslet när de går på max och fysiskt blir svåra för Luleå. Vi hade behövt Tyrväinen centra varje Luleålina för att kunna stå upp där.

Spelmässigt får man dessutom slå fast att Arslet alltför enkelt fick äga spelet i slotten dvs i båda zonerna.

Och så irriterande med så extremt uselt uppträdande av zebrorna. Denne aprunkare bodenbjörk tycks ha frikort för att hitta på hur många horribla utvisningar som helst. Svårt att inte nämna detta eftersom ett konsekvent tuppjuck under andra perioden hos denne usling totalt sänkte oss i matchen.

Bulan vaskade om i linorna inför tredje och tillfrågad om detta kan tänkas fortsätta med nya linor framöver nekade han delvis och förklarade att det idag bara handlade om att väcka spelarna efter en svag andra period. Fast, hmmm. Man undrar om det inte vore intressant att testa några nya linor framöver? Kan kännas som att sådana snabba och tuffa målsökande små profiler som pojkarna Wolf, Brännis och förhoppningsvis också Hållander skulle kunna lyfta linor med sin energi, lyfta bättre än just nu, kanske.

Och nog känns det orimligt och väldigt trist att vi inte kunde lägga 50 tkr per månad för att låta Sellgren spela hemma med oss i år. Kunde vi inte fått sponsra? Detsamma gäller förstås andra egna spelare som Konstantin Komarek och Peter Cehlaric som tycks vara otroligt bra i Trottoarkanten.
Kommentera