Luleå HF

115479 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2093141

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Och så gratulerar vi Luleås stålkvinnor som idag spöade DamGården med 1-2. Som synes har DamPölsan och Luleå ryckt i toppen, med DamPungen, DamGården och DamHV något nedanför.

Mike F:s favoritlag DamArslet har det gått mindre bra för men de kommer väl att spöa DamApan med tvåsiffrigt i kvalet. DamApan har nu arbetat sig uopp i toppen av hobbyserien som bara de och BurkaDamen får vinna. Men den match då DamApan mötte Luleås hobbydamer fick de storstryk i trots att Luleås hobbygäng var långt i från fullt lag:-)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
OK, Luleå fick inkassera årets första trepoängsförlust igår mot HK Arslet och det var dessutom en rättvis seger för Arslet. När de spelade på topp fysiskt aggressivt var de starkare över hela isen och framför allt i de båda slotten lyckades de bättre än vi.

Ändå var Luleå med relativt bra och dominerade delar av matchen, men lyckades inte passera Arsletvakten mer än en gång och då blir det svårt att fightas om segern.

Utan tvivel var den aprunkande zebran bodenbjörken olycklig och man tog ett antal mycket tveksamma utvisningar på Luleåspelare i känsliga situationer av matchen; det är svårt att veta hur det här skulle ha slutat annars.

Men en viktig lärdom för kommande möten med Arslet är förstås det att vi måste kunna hantera deras fysiska spel bättre och bli starkare i slotten - på båda sidor.

I tabellen har Luleå, Röglet och Arslet ryckt något ifrån övriga lag. Formell står Arslet som serieledare men ska förstås vara serietrea, när man tar hänsyn till att de lirat en match mer än Luleå och Röglet.

Och vi har ju att se fram emot en kul torsdag-lördag då Luleå och Röglet möts B-2-B.

Detta med olika antal spelade matcher - vissa lag har spelat 11, som t ex Arslet, medan de tre bottenlagen Djurgårn, Pungen och Malmoe bara lirat 8-9 matcher - får vi nog leva med och det kan bli betydligt värre, med hänsyn till flyttade matcher för att parera 50/500-begränsningarna samt flyttar vi större covid-utbrott i olika lag.

Nu hävdas att Pungen kan ha bortåt 20 insjuknade och därför har matchen mot Luleå ställts in. Antalet covidfall i Östergötland går dramatiskt upp senaste veckan och tungandade spelare i trånga dåligt ventilerade omklädningsrum och toaletter betyder ju att snabb smittspridning kan ske. Men vi får väl se när de diagnostiska resultaten kommer, det finns ju andra luftvägsinfektioner även om det mesta talar i covidväg.

Apan har ju meddelat att de har "två apor" borta efter att ha testat positivt. Och naturligtvis är Apan helt anonyma med vilka spelare det gäller, Apan är ju alltid extremt hemliga med att inte sprida information, så hemliga att det blir löjligt. Samtidigt som vem som helst bara behöver titta på laguppställningen igår vid stortorsken mot Röglet för att inse att det handlar om Adam Wilsby och Jonathan Johnsson.

Jahaja. Vi får ställa in oss på att det kommer att bli en ryckig och kaotisk säsong även om jag har svårt att förstå hur svårt det tycks vara att förstå att klubbarna borde se till att maximera ventilation i de trånga utrymmena samt köra med andningsskydd där, kanske även i båsen medan smittrisken ute på is lär vara lägre. När det gäller publiken borde det gå bra att förhindra smitta på läktarna och med det upplägg klubbarna nu genomfört tror jag man framöver stegvis kan öka upp till åtminstone 20% publik, förutsatt att man också kan hantera och smittmotverka utanför läktarna dvs kiosker, toaletter, köer, in- och utpassage inklusive resor till och från arenan.
Kommentera