Luleå HF

115797 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2111314

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Svanru: Hoppas kunna hjälpa dig att älska! Än så länge ser det oförskämt bra ut:-)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
2-0 till Luleå efter första perioden och det är helt rättvist.

Överraskande att Djurgårns många namnkunniga spelare inte lyckats med i princip något alls.

Djurgårn är förstiktiga och går inte all-in för att pressa Luleå högt när vi har puck långt nere i egen zon. Däremot försöker DIF-forwards stoppa oss lite senare i vår zon, men däå fungerar Luleås passningsspel utmärkt och puckförande får alltid 2-3 passningsalternativ genom att medspelarna rör sig och letar upp bra ytor för alternativ.

Det innebär att Luleå får ganska enkelt att spelvända och Djurgårns spelare blockerar inte svårt i mittzon eller i början av deras zon vilket innebär att Luleå nästan alltid får komma in och zon och väl där är Djugårn inte aggressiva vid sarg utan initialt bara skyddande slottet. Men när Luleå på så sätt får spela i DIF-zonen är man snabba och rörliga och DIF jagar ofta förgäves, Luleå lyckas ofta försvara puck och spela fram till skott och målchans.

Luleå har alltså ägt spelet totalt under första perioden och överraskande att Djurgårn låter oss göra det. Jämför man t ex med hur det var mot Röglet, då det laget inte tillät något alls utan som regel stoppade alla Luleås försök redan i mittzon eller direkt genom att smälla fast oss mot sarg, gör ju gårdarna ingenting.

Nå. Vi hoppas att DIF fortsätter detta spel och att vi kan hålla 2-0 matchen ut. Det farligaste just nu kanske är att vi haft lägen att sätta 3-0 - det svåraste av lägen i hockey☺
Kommentera