Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2119133

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Har sett första perioden mellan småkronorna och småryssarna.

Oj, vilken överkörning. De svenska spelarna ser rädda ut, små och stillastående medan snabba, stora och kreativa ryssar åker igenom svenska laget som de vill.

"Bara" 2-1 efter perioden kan Sverige skatta sig lyckliga med. Av ledarna att döma är planen nu att ryssarna ska tröttna på att spela, gärna genom att Sverige har pucken i rysszon hela tiden.

Själv tycker jag att det känns som 15-åringar mot 19-åringar och definitivt att de svenska spelarna tycks känna det så.

Nu kör vi andra!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Småkronorna har skärpt sig totalt. Den egentliga skillnaden är att de svenska spelarna - i stället för att stå på hälarna och titta på - går på ryssarna och sätter stopp.

Ryssarna har småtröttnat när de möter motstånd och plötsligt är det Sverige som får många chanser och får äga puck.

Nu 2-2.

Och nu PP, sedan ryssarna FÖR ANDRA GÅNGEN åkt på Wallstedt. FULT!

The Wall Wallstedt räddade Sverige under första perioden och de två mål ryssarna gjorde gick i princip till som redovisas av nedanstående figur. Två ryssar får stå helt obesvärade framför The Wall, puckförande passar till den andre som bara har att klappa in pucken.

Jag fick en idé! Kanske de fyra svenska spelarna som står och tittar på, beundrande, kunde inta andra positioner närmare och i vägen för de två ryska? Kanske jag ska ringa och tipsa de svenska ledarna - har någon numret?
Kommentera