Luleå HF

115463 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2127212

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: Det är inte alls betydelselöst för avstängningens längd, om det nu blir en avstängning. Sånt vet man aldrig.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Zappaholic: Avstängning av Harper
Avstängning från Brynäs IF:s fem (5) nästföljande matcher i SHL. Böter 34 500 kr

Nyckelfaktorer
– Tacklingen sker från sidan, vilket medför stort ansvar för den tacklande spelaren
– Tacklingen är vårdslös
– Stor skaderisk
– Något ansvar kan inte läggas på den spelare som blir tacklad.

Samtidigt fick Arslets roselliolsen bara 3 matcher för att ha kört över och orsakat hjärnskakning på Apans lille rädda vakt. Det tycker jag var dåligt, vakterna SKA skyddas. Hade gärna sett 10 matcher för roselliolsenbusen, det är absolut inte första gången.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Zappaholic: Och nu ska jag säga emot mig själv. Det händer att folk får 5-10 matchers avstängning för riktigt fula överträdelser.

Men att offret samtidigt blir borta kanske 20-30 matcher.

Där tycker jag att man skulle på något vis koppla straffet till effekten i syfte att hårt markera att den typen av förseelser ska överhuvudtaget inte förekomma på isen.

Senast ni slog ut oss i slutspel hade Emil Larsson, då i Luleå, en central puck i slottet med chans att panga in en kvittering. Då kommer i hög fart bakifrån en pölsa och sätter in en monstertackling bakifrån och det bestraffas inte alls. Emil blev inte skadad. Men han kastades mot Jonathan Granström som träffades i huvudet av Emils huvud och granström har väl inte spelat sedan dess? Jag tycker att det var vidrigt att nämnda pölsa inte bestraffades. Han borde ha blivit avstängd lika länge som Granström inte kunde spela...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Zappaholic: Ja. Som du känner till från civilrätt har resultatet betydelse för straffet och detsamma har också krupit in i hockeyns regelverk. Trots att det är helt vidrigt och jag är säker på att du, liksom jag och i stort sett alla som följer hockey anser att det är GÄRNINGEN som ska bestraffas och inte följden.

Ett illustrativt exempel är utvisningen av Rakshani mot er på 5+match när det var en ytterligt liten överträdelse där dock Scott olyckligt och oväntat slog ansiktet i sargen. 2 min eller 2+10 hade varit OK, men zebrorna överreagerade hysteriskt. Var det kanske Peter Andersson som vrålade då? Eller hade vrålat innan och satt tryck på zebrorna?
Kommentera