Luleå HF

115642 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2129067

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
ÖVERFALLET PÅ GREG SCOTT

Det blev alltså ingen avstängning. Kunde inte bli heller, eftersom det inte ens blev någon rapport till Disciplinnämnden. Ansvarig för att det INTE blev någon rapport är Christer Lärling. Och som nedan förklarats går han i skrikegårds ledband. Skrikegård som i Cmore redan igår förklarade att "han hade sett hundra repriser och det var ingen armbågstackling" och därför var det "inget fel". Scott fick skylla sig själv eftersom han inte var uppmärksam.

Anton har ju giffat situationen (länk) med tre olika förstoringar där han fått den sista av Cmore.

Kan man se att armbågen träffar huvudet? Nej, kanske inte, eftersom armbågen/Scotts huvud döljs av Nowicks huvu i träffögonblicket.

Men man ser att Nowicks högerarm innan träff rör sig uppåt från en halv meter ovan isen till höger om Nowick och efter träffen befinner sig samma atm två meter ovan isen till vänster om Nowick.

Inte speciellt svårt att gissa vilken rörelse den armen gjort från innan till efter träff. Testa själv att utföra rörelsen.

Men ännu viktigare än det är det man tydligt ser på den första av GIFfarna, med minst zoomad bild. Att innan Scotts kropp slås bakåt av tackligen sker en annan sak. Scotts huvud kastas till hans högra sida och illustrerar perfekt hur det ser ut när man träffas i huvudet av ett knockoutslag.

Så, vad är det som träffar och knockar huvudet? Nowicks armbåge? Eller Nowicks axelkåpa?

Det spelar egentligen ingen som helst roll anser jag. Ett fult överfall som orsakar en svår hjärnskakning och risk för bestående hjärnskada.

Jag tror dessutom att det faktiskt är armbågen eftersom hela rörelsen borde uppfattas som en anlagd armbågstackling, snarare än om han hållit arm mot egen kropp för att tackla sin sida i bröstet på Scott.

I vilket fall. En solklar anledning för bedömning av Disciplinnämnden och ett beslut om en lång avstängning, speciellt som det var fjärde matchstraffet på 41 matcher på denne återfallsförbrytare.

Men så blev det inte, eftersom det sitter en person i Cmore-studion som skaffat sig ett orättfärdigt inflytande över spelares säkerhet, trots att han uppenbarligen skiter i just detta "det är alltid den som blir tacklad som felat"…
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: Befriande att se erat resonemang!
Har varit flyförbannad sen igår kväll på hela skiten men börjat tänka i banorna att jag kanske är färgad och totalt enögd ändå.
Hoppas att ni mosar detta Skellefteå totalt när ni möts nästa gång.
- Inte mig emot om det är ni som höjer bucklan framåt våren heller.
Kommentera