Luleå HF

115827 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2132759

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Vombat: 😂😂😂😂😂😂😂
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Några inför matchen från Luleå Hockeys Twitter:

• Röglet bildades 1921 och har efter dagens möte 587 matcher i Elitserien SHL inklusive slutspel.

• Karl målspottaren Fabricius föddes 1982 och har efter matchen 1000 matcher i Elitserien SHL inklusive slutspel.

Luleå möter alltså Röglet borta 15.15 idag och skulle ha mött Malmoe borta i morgon kvaää. Men den matchen är uppskjuten med anledning av fortsatt covidsmitta hos skåningarna.

Luleå Hockeys VD berättar att "En annan viktig del i ökat stöd är att vi under hela pandemin strävat efter att ta ansvar. En viktig del i detta är att vi direkt införde ett generellt köpstopp och låste budgeten för spelarkostnader. "

Så agerar man ansvarsfullt till skillnad från Apan och de flesta lag i Sydbotten, som fyllt på lagen med köpespelare så det får Näsans köpfest med 30 miljoner i förlust under tre år för sektblygdens platslag, att te sig försiktig. Och dessa lag fortsätter att fylla på rejält senaste månaderna och kommer så att fortsätta till transferfönstret stänger 15 februari, marsch pannkaka mot ruinens brant och hägrande konkurs.

Det är sant att vi senaste månaderna tagit in DeSousa, Lysell och Lassi, medan vi släppt the Gun Gunler och Berguven, plus lånat ut några spelare till allsvenskan. Men av VDs uttalanden förutsätter jag att de spelarutgifterna kvittats inklusive att Lassi nog täcks rätt bra av sponsorer - på så sätt hade ju Luleå genom sponsor/supporter-pengar säkrat medel för Lassi i slutet av våren, innan han valde att testa Sochi i KHL.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Mycket viktig match 18.45 i Delfinen: Lule Hockey - Dampölsan!

I princip en seriefinal eftersom DamPölsan leder serien före Luleå, på samma poäng, men med lite bättre målskillnad. Till saken hör dessutom att Luleå spelat 2 matcher färre än DamPölsan!

Så, låt oss kolla in vilka matcher Luleå förlorat.

26 september DamPölsan-Luleå 7-4 0 poäng
Luleå ledde matchen med 2-3 åtta minuter in på tredje perioden, då DamPölsan smällde in 6 mål på 9 minuter, det sista i tom kasse. Känns som att Luleå slarvade bort matchen genom att kollapsa under 1/6 av matchen.

18 oktober Luleå-DamHV 3-4 sudd 1 poäng
Luleå ledde matchen med 3-0 inför tredje perioden men släppte upp DamHV till 3-3 (de två sista i box) och förlorade sedan bonuspinnen i sudd.

13 november DAMderyd-Luleå 5-2 0 poäng
Luleå hade 1-1 inför tredje och 2-2 med 9 minuter kvar, då DAMderyd satte tre mål, varav ett i PP och sista i tom kasse. Känns återigen som vi slaravde bort matchen i tredje perioden. Men till saken hör att Luleå denna match saknade FEM finska landslagsspelare, eftersom de satt i karantän i Finland, efter landslagssamling då en annan finska testat coronapositivt.

Det känns lite som att Luleå dessa tre matcher slarvat bort det hela i tredje perioden och för övrigt kan förlusten mot DAMderyd knappast räknas eftersom vi saknade en finsk landslagsfemma. Frågan är om den matchen inte borde ha ställts in men nu är det som det är.

Samtliga 25 övriga matcher har Luleå vunnit!

Läget i toppen jus nu:

1. DamPölsan 30 matcher +84 mål 76 poäng
2. Luleå Hockey 28 matcher +77 mål 76 poäng
3. DamHVampen 30 matcher +56 mål 60 poäng
4. Dampungen 31 matcher +10 mål 52 poäng
Etc
Det är alltså bara Luleå och DamPölsan som kan vinna SDHL och efter kvällens match återstår bara 5 matcher för DamPölsan samt 7 matcher för Luleå Hockey. DamPölsan möter då väsentligen bara lag i övre halvan av tabellen, medan Luleå endast möter lag i nedre halvan av tabellen.

Skulle Luleå vinna ikväll har vi i praktiken ledningen med 9 poäng före DamPölsan; förlorar vi leder vi i praktiken med 3 poäng.

Allt talar alltså för att Luleå Hockey vinner Riksserien SDHL igen. För femte gången av sex möjliga sedan Luleå Hockey/MSSK bildades! En fantastisk prestation!

Och skulle vi vinna ikväll är det förstås redan klart.

Förra gången vi mötte DamPölsan i Delfinen var 31 oktober och då vann vi med 8-2! Sedan möttes vi i den gävliga arenan 12 december och då vann Luleå med 1-2.

Jättematch i Delfinen för Luleå Hockeys damlag ikväll alltså. Jäkligt synd att den måste spelas utan publik. Men på TV/dator kan vi följa matchen på SeMer!

PS. Folk kanske undrar hur det går för DamApan som ApPea förklarade skulle bli hela Västerbottens och Norrbottens bästigaste damlag när han av Apans sponsorer tvingades ta upp damhockey i Apan igen för några år sedan, efter att ha lagt ned DamAplaget några år tidigare för att spara den miljon som han svart betalade under bordet till Patrik Zackrisson för att fylla på laget med köpespelare? Jodå, de spelade hela 4 matcher denna säsong, innan hobbyserien norra Damettan lades ner. De hann möte Luleå Hockeys hobbylag i en match i Delfinen och vann skotten med hela 15-53! Men förlorade matchen med 2-0…
Kommentera