Luleå HF

115829 inlägg ˇ 887 ämnen

Inlägg #2184378

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Osj02: Ja. Mycket positivt av Luleå i matchen.

Dels att Lassi var på Lassinivå, aporne måste ha känt sig förtvivlade eftersom han tog ALLT, utom de flytmål då i och för sig ofarliga skott turlige för Apan träffade ben här och där, ändrade riktning och gick in. Vidare ett försvar som skottäckte rejält och aporne hade svårt att få igenom skott.

Dels att hela laget skärpt till sig och verkligen spelade den hockey man kunnat, men under våren inte lyckats leverera medan något av en mental formgrop satt hinder för såväl försvarsspel som anfallsspel speciellt avseende att få in puckjäveln.

Och vi vet ju alla att Luleå är skadeskjutna med en tunn trupp som efter att ha missat Jesper Sellgren och i stället fått Eddie the Eagle, samt därefter tappat Ilomäki och Petter Wolf; alltmedan köpesekten från blygden köpt, handlat och fyllt på och fyllt på har vår fördel och styrka senaste året fram till och med hösten 2020 konverterat till ett Luleå som våren 2021 sätter klubbrekord i torskar i rad, medan Apan lyckats vinna hur mycket som helst.

Men en rejäl besvikelse att två sådana misslyckade zebror kommer till en första slutspelsmatch blåsgalna och inte har den erfarenhet och hockeykänsla som behövs. Luleå är ju tillsammans med Pungen det lag som toppar Fair Play-ligan i SHL medan Apan ligger i botten bara mycket knappt slagna av den andra fulspelarlaget HK Arslet. Men dessa två zebror lyckas hitta betydligt fler utvisningar på Luleå eftersom de är okunniga nog att, dels få för sig att när en Luleåspelare tacklar en apa som kommer med puck vid sargen och denne apa därefter slänger sig är det inte utvisning, dels matchen igenom inte uppfatta att apan tränat upp sig för att fånga klubbor av motståndare, dra upp dem i armhålan och hålla fast den där några sekunder varefter "benen försvinner". Jag tycker att det är äckligt av ett SHL-lag att så utstuderat utforskat och tränat på nya sätt att fuska på men det är ju å andra sidan en värdegrunnnnnnd i den förening som större delen av sin tid här uppe i eliten haft en kapten som offentligt erkänt att han fuskar när han kan sedan han gång efter annan bevisats göra just det.

Visst. Det blev inte ett enda mål i PP under matchen - närmast var faktiskt Luleå att måla i numerärt underläge - men PP-spelet sliter rejält på de spelare som utnyttjas bäst och mest i box som t ex Erik Gustafsson som tillbaka rostig efter knäskadan fick köra nästan 40 minuter.

Det var, i vilket fall, en spännande och målmässigt jämn match som nästan alltid när Luleå möter Apan.

Alla självutnämnda så kallade experter hade ju förklarat att Apan skulle köra över Luleå och det hade nog Apan själv räknat med. Att Luleå skulle bjuda sådant motstånd tog Apan på sängen och med lite mindre oflyt - mål på Klasens ribbskott, mål på frilägen - kunde vi helt klart ha stulit denna första match.

Nu gick det inte och nu är Apan varnad. Tror att aporne kommer ut med ett lag ikväll som jämfört med igår lyfter sig rejält. Och det blir svårt för oss att stå emot.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Då jag inte följt LHF med det analyserande ögat den här säsongen så är jag något konfunderad över att Victor Berglund verkar ha hamnat i frysboxen? Denna värvning kändes på förhand som lite prestige ā la Niklas Hjalmarsson? Det var väl i princip alla klubbar som ville norpa honom från MoDo? Jag vet att han är ung o.s.v. men hur har han förvaltats? Vad har han för kvaliteter? Han borde väl gå före Styrman både defensivt och offensivt om han räknas som en back som ska verka över pölen?

Höll ett extra öga på Eddie igår och han gjorde en mer än godkänd insats förutom självmålet. Backarna var otroliga igår defensivt överlag!

Jaja, idag måste vi nog ta den! Men vi är i alla fall inte HV. Spelarbudgeten ökas till nästa säsong och covid är snart ett minne blott. Krossa apan idag! Klasen 3+3.
Kommentera