Luleå HF

115825 inlägg ˇ 887 ämnen

Inlägg #2184402

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Då jag inte följt LHF med det analyserande ögat den här säsongen så är jag något konfunderad över att Victor Berglund verkar ha hamnat i frysboxen? Denna värvning kändes på förhand som lite prestige ā la Niklas Hjalmarsson? Det var väl i princip alla klubbar som ville norpa honom från MoDo? Jag vet att han är ung o.s.v. men hur har han förvaltats? Vad har han för kvaliteter? Han borde väl gå före Styrman både defensivt och offensivt om han räknas som en back som ska verka över pölen?

Höll ett extra öga på Eddie igår och han gjorde en mer än godkänd insats förutom självmålet. Backarna var otroliga igår defensivt överlag!

Jaja, idag måste vi nog ta den! Men vi är i alla fall inte HV. Spelarbudgeten ökas till nästa säsong och covid är snart ett minne blott. Krossa apan idag! Klasen 3+3.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
delphi: Jo. Victor var ju tänkt som arvtagaren, den tredje talangen i rad som skulle utvecklas och briljera med Erik Gustafsson, efter Jesper Sellgren och lill-Nisse. Och han inledde ju strålande under försäsong och tidig SHL och stod för många mål och härlig offensiv. Defensivt brister förstås, men det ordnar sig tänkte de flesta eftersom han lirar med Erik G.

Men Erik har i år inte varit samma klippa som tidigare år med Luleå. Upptäckte det redan när vi mötte Trottaren då Erik bakom burskydd skulle gå ut med pucken, men Pistol Pete, som kom från andra sidan åkte runt buren och redan någon meter fram snodde han puck av Erik, spelade till annan trottoar, som målade. Det hade man inte sett Erik göra tidigare. Men så har det ju fortsatt, att han är stark defensivt om än kanske inte lika stark som tidigare, och offensivt har hans tunga backskott och snabba hårda pass lite grann kommit av sig. Erik har ju haft det tufft privat med krassligt barn och det tycks vara anledningen.

I vilket fall kom också Victor av sig. Hans imponerande offensiv försvann och defensivt växte han inte ut som man hoppats. Men fortsatte bilda backpar med Erik G hela hösten. Tror att det var efter Luleå-Rögle 0-5 som Bulan beslutade göra något åt försvaret på backsidan. Erik fick testa med Eddie the Eagle några matcher, men därefter satte han ihop det bästa paret igen och därefter har Erik kört med lill-Nisse. Medan Victor testats med några andra men ofta fått vara sjundeback.

Eddie the Eagle? Ja, jag tar ditt ord för att han var bra igår och hörde andra säga detsamma. Jag bevakade honom inte speciellt men irriterades när han sparkade in 1-0 för Apan och såg honom sedan i ett och samma byte vid två tillfällen - ett i vår zon, ett i mittzon - hade kontroll på puck men i stället för något mer konstruktivt valde att åka in i ett par apor och släppa puck varpå Apan sköljde över oss igen.

Ja, jag hoppas att du har rätt förstås och att Eddie the Eagle spelar bra slutspelshockey förutsatt Bulan har kvar honom. Man hade ju trott och hoppats att han skulle kliva in och bli en ytterligare "Oscar Engsund".

Och man börjar inse att om drygt fyra timmar är det nedsläpp igen. Varit lite rörigt med alla andra drabbningar och flyttade matcher hit och dit, samt kvaldrabbningen HV-Pölsan med mera, inklusive att det kändes som att Luleå inte skulle nå upp till den ihopköpta Apnivån.

Men gårdagens insats av Luleå var glädjande. Hoppas vi får se liknande i kväll. Plus att Klasen sätter de lägen han får.

Förresten, delphi, kul att du deltar på snacket:-) Ser att du tidigare skrivit något var andra-tredje år men nu hela tre inlägg på en vecka! Hoppas att det ökade intresset signalerar att Luleå kommer att prestera betydligt bättre än väntat i denna kvartsfinal och - gärna - fortsatt därefter:-)
Kommentera