Luleå HF

115745 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2192797

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Ja, sparsamhet och klokhet blev vårt fall detta år. SAIK hade bredden men vi gav dem en matchserie som mycket väl kan sinka dem till att vinna guld. På det hela taget har vi gjort en säsong som man kunde förvänta sig, något under medel i grundserien och lite överprestation i slutspelet. Med Lassi i kassen match 6 är jag övertygad om att vi hade vunnit så det var synd att migränen kom med en luleansk timing.

Bulan boys får bygga vidare på detta. Hållander och Nisse är givetvis två tunga tapp men inget helt igenom oersättligt. Nisse är emotionellt oersättlig då denne gigant även är släkt med den starkaste av Stålmän. Vi har ju Victor Berglund som näste man till rakning med E.G och förhoppningsvis kan han åtminstone fylla en skridsko av det Lill-Nisse hade. Då är mycket vunnet. Önskar all lycka till Nisse när han nu ger sig ut på sitt stora äventyr!

De matcherna i denna matchserien där Luleå öste på och spelade sin bästa hockey och man riktigt kände att, fan, detta är vårt år så fanns ändå den gnagande känslan att H är tomt. Vill vi ens offra vårt kanske enda guld till hockeygudarna de närmsta 20 åren framför tomma läktare? Nej, självklart inte. Delfinen ska koka när vi vinner. Vita jeansen ska på i stadsparken osv, osv. Oavsett detta så bjöd årets Luleå på stor underhållning och Tyrre och Engsund värmde våra hjärtan.

Ekonomiskt gör vi plus. Publik på läktarna nästa år är troligt och vi kan börja leva våra liv som vanligt snart igen. Luleå Hockey mår bra och vi har alla anledningar att vara optimistiska inför framtiden. Personligen ska man få den äran att bli pappa för första gången nu i maj. Ja, livet är oerhört.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
delphi: Grattis till att bli pappa i maj. Glöm inte att registrera flickan/pojken som Luleå Hockey-medlem direkt:-)

Ja, det har varit tre starka säsonger av Luleå Hockey, tyvärr drabbade av pandemin och annat.

Först delade vi seriesegern med Warulfven, men åkte i slutspelet mot HK Arslet då vi inte var tuffa nog. Hade vi haft Tyrre redan då skulle vi haft god chans på Le Mans.

Sedan kom förra säsongen då vi vann SHL överlägset och mycket möjligt skulle ha tagit Le Mans. Då ställdes allt in, fast det var förstås inte nödvändigt; men kunde kört slutspel utan publik. Fast Tjommen och Trottoarkanten lurade med sig hockeyn i "samhällsansvar" (läs: rädda Trottoaren) och då ströks slutspelet som bieffekt.

Så senaste året där alla SHL-klubbar kom överens om försiktig ekonomi, men det sket ju de flesta i vilket förstås innebar att vi drabbades genom att så småningom ha för liten trupp bland annat sedan vi tackat nej till spelare som Sellgren, Komarek m fl. Ändå lyckades Luleå lyfta och gjorde en stark kvartsfinalsinsats, trots det oerhörda att vi blev påtvingade en apzebra. Men föll på att Lassi var borta en match och sedan på orken plus en Apa som steppat upp i sjunde. Och får vi hoppas att ryktena om att Apan mörkat covid-resultat för att undvika walk over inte är sanna.

I vilket fall kommer Luleå Hockey att landa på plus i år och det är riktigt gott betyg till vår ledning. Blir intressant att se hur det slutar för övriga klubbar som köpt in köpespelare till höger och vänster.

Sammantaget tre starka säsonger av Luleå Hockey och man kan vara stolt!

Ha en fin sommar nu, pappa delphi!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
delphi: Då håller vi tummarna att allt går bra, har själv 2 ungar och dom är hur underbara som helst, hoppas så klart vi kan bjuda upp Rögle till dans men det blir så klart tufft, har nämnt det tidigare men jag tror Örebro tar guld i år
Kommentera