Luleå HF

115763 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2212749

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Brynäs gjorde ett minusresultat på 23 miljoner, man tar sig för pannan.
Vårat plussresultat på 4,1 är det Nobelprisklass på men så har vi också en utmärkt och kompetent ledning i våran föreningen.
”Something is rotten in the förening of Brynäs”
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Trevligt att facit på coronasäsongen börjar rulla in nu.

Alla SHL-klubbar var överens om att hålla i pengarna för att det inte skulle leda till oansvarig utveckling och sänka ekonomin för varandra. Och så gjorde Luleå. Avstod från en billig Jesper Sellgren i juni, avstod från Konstantin Komarek, avstod från att plocka in en dyr chansning sedan man skickat iväg the locker room cancer Ilomäki. Och nu vet vi det ekonomiska resultatet: Luleå lyckades begränsa förlusterna rejält och gick till och med plus: en fantastisk insats av en fantastisk ledning.

Men de flesta övriga SHL-klubbar hade lovat runt och höll tunt. De började att köpa och köpa och hetsade varandra att köpa än mer. Faktum är att det ledde till en köpfest av aldrig skådat slag och det handlades mer än under någon tidigare säsong.

Visst, det innebar att Luleå, som förra säsongen vann SHL överlägset och blev inofficiella svenska mästare, denna säsong inte kunde hålla stången sportsligt och slutade på en femteplats och var nära, men försvann i kvarten.

Men nu ska klubbarna betala för kalaset och det är bara att njuta och titta på. Pölsan alltså katastrofförlust och det blir intressant att se hur det slutar för andra klubbar också. Vi är redan halvvägs in i juni och "normalt" brukar de flestas resultat vara tillgängliga redan nu, men så har inte skett. Anledningen är förstås att de brottas med röda siffror och vet inte hur de ska kunna släppa ut dessa skrämmande resultat.

Apan har exempelvis inte andats om när de kan komma ut ur sin slösargarderob och så här sena har de väl aldrig varit. De låtsas ju ha ett hemskt mycket jättejättestort eget kapital, men som vi alla vet är det en låtsasprodukt där ApPea räknat upp värdet på förlustschabraket lyxrestaurangen utan gäster. Sanningen är ju den att Apan har så tomt i börsen att de efter Näsans köpfester och 30 millar bak på tre år varit tvungna att ta dyra kortfristiga lån för att ens kunna betala ut löner.

Men det ska sägas att Apan ändå har det väl förspänt eftersom deras ordförande har en lämplig erfarenhet eftersom han har varit konkursförvaltare i många sammanhang. Kanske är det dags att ta fram dessa nypor nu igen? Kanske håller sekten på att förhandla med blygdenkommunen t ex föreslår att de ska dra in skolmaten för barnen för att ta fram ytterligare sponsring av tomma stolar?

Apan har från förra säsongen tappat Pär Lindholm, Jonathan Berggren, Andreas Svingerli, Arvid Lundberg, Jacob Andersson, Niclas Burström, Tuomas Kiiskinen, Roland McKeown, Arvid Söderblom och Philip Broberg.

Vilka "ersatts" av no-names" I form av Micael Kapla, Linus Karlsson och Filip Roos från allsvenskan. Dessutom har man plockat upp Måns Forsfjäll från apajuisarna. Samt den ilskne kvänen.

TILLÄGG (16/6): Nu meddelar Apan att de köpt in tyske köpespelaren Stefan Lobl från Mannheim, som ligger i södra delen av sektblygden.

Men det innebär förstås att man har många jätteluckor att fortsatt fylla genom att handla in köpespelare, som därefter ska förklaras, igen-kligen. komma från blygden eftersom deras farsas systers granne en gång passerade blygden i bil utan att stanna. Men det dröjer och det dröjer och man förstår att stackars Eric Forsell har en tämligen barskrapad börs att handla för, eftersom en dominerande del av spelarpengarna fortsätter delas ut till föredettingarna-gamlingarna highsticking och apmöller, sedan ApLasse J lurats ge dem mångåriga överbetalda kontrakt som fortfarande gäller.

Ingen vet, men spännande blir det.
Kommentera