Luleå HF

115808 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2237343

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: Sorry Sven! Här i Skellefteå bry sig bara stadens Hobbysuportrar om SHL 🤭 Tror tyvärr dom flesta supportrar skulle känna en stor lättnad om Skellefteå åker ur CHL ikväll.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
ante08: Tja, jag vet, ante. Eller jag vet inte, ante.

Länge tillbaka var det uppskattningsvis 100% av apsupportrar som menade att CHL var bara skit, en Kalle Anka-turnering man helst slipper delta i.

Men av kommentarerna att döma är det nu kanske bara 80% som fortsätter med det. Och det kan vara ännu fler som ändrat sig, men håller tyst för att inte gå emot den dominerande massan som "hoppas vi förlorar, så vi slipper vara med längre". Men nu hörs det åsikter som att "bra försäsongsträning" och lite utvecklande att möta olika sorters motstånd.

Många däremellan skrev efter gårdagens match att de både hoppades gå vidare och inte gå vidare, typ.

Så, sammantaget: inställningen till Europamästerskapet CHL håller på att svänga. Det tar tid, men till slut kommer de flesta att vara pro-CHL, även i blygden.

Apan har ju från start varit extremt negativa - värre än någon annan klubb i Europa. Det var ledare och tränare, och därtill de mediaspråkrör Apan håller sig med under den falska varubeteckningen objektiv media. Bara skit, skit och skit om CHL. Micke Renberg skulle sitta och kommentera CHL-matcher en säsong. Sommaren innan bjöd Aplasse J in Renberg att bada bastu med honom i Pite och medan de drog i sig några kalla förklarade Aplasse J hur hemskt mycket jättemycket emot CHL han var "eftersom Luleå var delägare" vilket förstås i bastun framstod som "himmmmmla orättvist". Varpå Renberg, när han ska kommentera CHL i TV, inleder med att förklara att "det här är en död turnering, ett koncept som inte kan hålla, tänk bara att LULEÅ kan besluta saker som Apan måste finna sig i!" Ridå. Men så där höll hard core apledare på och inte undra på att det tidigare varit 0 publik på Apans hemmamatcher i CHL. Förutom de tomma stolarna förstås.

Och varför denna Apans inställning (förutom att e alltid vill vara emot det Luleå är för)?

Jo, eftersom de inbjöds att vara med, att vara en av de 26 toppklubbar i Europa som satsade några miljoner var, för att utveckla europeisk klubblagshockey - och motverka KHL:s ambitioner att lura in de bästa lagen från EU-länderna till KHL.

Apan tackade nej, varför? De begrep inte? De är så infernaliskt snåla och har så alltid varit? Båda förklaringarna är nog korrekta.

Så tillfrågades Luleå. Tänkte över saken. Och gick med!

Och DÅ tänker Apan om, och ber få att gå med. Men tji fick de, för då var det fullt.

Varpå Apan startar sin skisnackkampanj om CHL: Kalle Anka--turnering. Skitlag från blåbärsnationer. Det enda som kan ske där är att man får sina spelare skadade. Bara skit, när inte KHL-lagen är med. O s v, o s v, o s v.
Kommentera