Luleå HF

115478 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2253372

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Tips:
Nordnytt hade ikväll reportage om Blommans dotter målvaktstränaren i Luleå Hockey.
Vi har sedan Myllys tid varit ledare med tidig målvaktsträning långt ner i juniorålder det är någon ting annat än ”ta puckenträningen” 13 mil söderut.

Man blir glad!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Underbart! Arvet bakom Myllys - att så många pojkar ville bli målvakter och följa i legendens (ja, jag vägrar skriva legendarens) spår, kunde ha sinat ut om vi inte haft bra tränare att ta hand om dessa pojkar och nu också flickor. Och när de alla kom fram efter Myllys - Hentos brorsas brorsa Hento, Viktor Fasth, Gusten Törnqvist, Mattias Modig, David Rautio Berguv, Anders Nilsson, Johan Gustavsson, Filip Gustafsson, Christoffer Rifalk, Rubinen, Joel Lassinantti, Jesper Wallstedt och flera därtill - kunde det ha blivit inga karriärer alls utan bra tränare från de att de knappt fått första lilla spade.

Men de blev omhändertagna på allra bästa sätt och det känns så fint om hjärtat att Linda Blomqvist varit med på hela resan och hjälpt dessa löften att utvecklas till färdiga och framstående målvakter. Ingen har väl glömt hur t.ex. Filip Gustavsson - som frågade Apan om de avsåg skaffa målvaktstränare på hockeygymmet och för Apans juniorer, men fick nej; de skulle fortsätta med endast instruktionen "ta pucken"som tidigare, och då gick till Luleå - och i Luleå, samt när han åkt över Atlanten, förklarade att Linda varit ett fantastiskt och helt ovärdeligt stöd, på och utanför isen, och att han kunde ringa henne sent på natten, om han behövde det. Linda har ju inte varit ensam utan haft hjälp av bl.a. Hento och nu Gusten, men hennes betydelse kan inte nog hyllas.

Och att hon dessutom är dotter till Luleås tidigare målvaktslegen Mats "Blomman" Blomqvist med "Pajalafinten" och annat magiskt - ja, det visar bara att Luleå Hockey är klubben i allas vår hjärta. På riktigt. Inte som sekt.

Och det är alldeles för länge sedan vi avbildade Blomman från Skurholmen på dessa sidor, så här nedan har vi honom. Lindas pappa. En underbar målvakt.

Man blir glad.
Kommentera