Luleå HF

115829 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2277800

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Glädjande publikbesked!

Beslutet om att tillåta max 500 åskådare per arena ändras till 500 per arenasektion.

Minnesgod läsare kommer ihåg min slutkommentar till regeringens/Folkans besked om restriktioner:

"Folkan/regeringen kände förstås att de måste göra något när nu smittspridningen sätter rekord dag efter dag och därför fick vi detta: att minska antalet kontakter människa-människa som förstås är en försiktighetsåtgärd för att det inte ska balla ur för mycket och för att i efterhand kunna försvara besluten.

Men i vilket fall anser jag att 500-gränsen för hockeyn igen är för slappt. Hockeyn har hela pandemin skött sig väl och visat att man varit beredd att göra det som behövs. Att Be-Ge Hockeycenter i Oskarshamn med publikkapacitet 3 275 åskådare får en gräns på 500 personer kan man förstås köpa - men inte att Fjollbollen med publikapacitet 13 850 åskådare ska rätta sig efter samma gräns på 500 personer.

Där har man faktiskt haft nästan två år på sig att begripa att det skulle man kunnat sköta bättre. Det hade naturligtvis varit betydligt bättre och körbart att man satt en gräns baserad på andel, t ex c:a 15% vilket skulle givit Oskars c:a 500 åskådare men Fjollbollen runt 2000 och Delfinen c:a 1000.

Det tycker jag är alldeles för slappt av Folkan att inte ha skärpt sig där."

Och nu ändras alltså beslutet i den riktningen. Det är bra, dåliga beslut ska man kunna ändra på och Folkan har visat bättre stil på sådant sätt sedan föregående GD - tillika bandysupporter - fick sparken.

Man står ju fortfarande kvar med beslutet att kräva vaccinpass, vilket vi idag vet är tämligen meningslöst. För pass krävs två vaccindoser vilket vi idag vet inte hjälper speciellt mot Lilla My (Omicron) så visst kunde det kravet tagits bort. Men samtidigt innebär det en stimulans för att de som inte vaccinerat sig eftersom det varit för slappa tar fingrarna ur...var de nu befinner sig. Vilket i så fall är bra för landet eftersom det innebär att risken för att sjukvården ska gå på knäna reduceras. Militanta antivaxxare lär det inte bita på men det är skit desamma och jag gillar signalen att militanta antivaxxare får pyssla med annat än att titta på hockey live plus annat.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Och så meddelas det (bara av Sexpressen än så länge) Nånschtansch Fagervall får sparken. Fast han fortsätter lyfta lön 1,5 år till. Ja, vad ska man säga. Fagervall är ju en OK person, men nog är det knepigt att Malmoe inte lyckats bättre. Är väl inte alls otänkbart att de kan bättra sig under ny tränare. Kanske inte pga tränare just, men eftersom spelarna skärper sig.

Lite obra besked för Timret möjligen för om Malmoe lyfter sig blir det lite svårare för Timret att slippa kval mot Djurgårn. Pölsan och Pungen går ju bra numera så då får det väl hoppas på Öret eller kanske Trottoaren. Men det är större steg dit.
Kommentera