Luleå HF

115829 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2277802

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Och så meddelas det (bara av Sexpressen än så länge) Nånschtansch Fagervall får sparken. Fast han fortsätter lyfta lön 1,5 år till. Ja, vad ska man säga. Fagervall är ju en OK person, men nog är det knepigt att Malmoe inte lyckats bättre. Är väl inte alls otänkbart att de kan bättra sig under ny tränare. Kanske inte pga tränare just, men eftersom spelarna skärper sig.

Lite obra besked för Timret möjligen för om Malmoe lyfter sig blir det lite svårare för Timret att slippa kval mot Djurgårn. Pölsan och Pungen går ju bra numera så då får det väl hoppas på Öret eller kanske Trottoaren. Men det är större steg dit.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Tycks allt mer tydligt att Fagervall till slut tappade omklädningsrummet där tongivande spelare verkar ha haft annan inställning till hur laget skulle agera än vad tränaren ville. Och nog blir tränaren lätt rundad när sportchefen har två av sina söner i laget. Vilka spelare som legat bakom det hela vet jag inte men misstänker att Carl Söderberg varit en viktig röst.

Nå, nu är det som det är. Fagervall får bortåt två miljoner utan att jobba närmaste 1,5 åren. Och även om man brukar hävda att tränarbyten under säsong inte får någon större effekt tror jag faktiskt att det får det i detta fall. Eftersom Malmoe har spelare som faktiskt borde kunna prestera bättre och gör det nu så för att visa att de hade "rätt" bör Malmoe kunna skärpa sig och ta fler pinnar framöver.

Eftersom både Pölsa och Pung kommit igång innebär det nog att förloraren på Malmoes tränarspark riskerar bli Timret. Timret har ju efter en tuff inledning på serien fått igång ett mer passande och poängvinnande spel men om nu alla tänkta räddningsplankor seglar iväg kan det bli tufft. Enligt prognostabellen skulle ju Öret kunna bli ett lag som Timret har möjlighet nå, men det förutsätter ju att de inte skärper sig. Vilket man nog tror att de kommer att göra.
Kommentera