Luleå HF

115825 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2326767

Sv: Luleå Hockey 2021-2022: Vägen mot SM-GLUDet!
Que vadis, Warulfv?

Under säsongen har medias självutnämnda experter förklarat att Warulfven misslyckats, glada att dra igång ett drev sedan de själva INNAN säsong förklarat att denna Warulfv skulle leka hem serien.

Nu kanske jag låter som Vennergrop, men jag vill slå fast att jag tillhörde dem som INTE gav upp tron på Warulfven och förklara varför. I grund och botten vet man ju alltför väl att

Warulfven är Warulfven

Men det fanns mera. En massa spetsforwards hade självmant beslutat komma ”hem” och detta eftersom de alla ville medverka till framgång för Ulfven. Ibland klickar det direkt, ibland kan många stjärnor behöva tid på sig för att spelas ihop och hamna i bra sammansatta linor. Vad värre var, var att lagets försvarsspel inte kunde stå emot den moderna presshockey som etablerats sedan Rönken.

Så det tog tid. Till slut fick de t.o.m. låta Pennan gå. Det fick effekt, kanske inte eftersom det var Pennans fel, kanske blev det bara så att bytet blev en till väckarklocka.

Warulfven arbetade in ett försvarspel lite av typen Ulfvens traditionella styrspel och därefter fungerade det bättre. T.o.m. så att Ulfven gick bäst i serien under en period och klättrade i tabellen. Sedan avslutade Ulfven serien hyggligt men visste vad man kunde och väntade på slutspelet.

Väl där fick man Apan, som vunnit alla fyra matcherna i serien mot Ulfven. Apanliksom aprunkande media bedömde att det blir en snabb historia, ett svept på 4-0 eller 4-1. Men de hade ingen aning om att

Warulfven är Warulfven

Jag har inte sett så mycket av matcherna Apan-Warulfven – eftersom Luleå Hockeys damlag spelat – men sedan våra damer tog Gludet ikväll har jag sett matchen Ulfven-Apan idag.

Och jag är något grönjävulskt imponerad av Ulfven.

Apan gick in i slutspelet för att spela slutspelshockey och i egna ögon ansåg de sig vara bästigast på sådant, ”dynastin Apan”. Men mötte ett lag som visste vad det handlade om och den överraskningen hade de inte en chans att hämta sig från.

Många av spelarna har avslöjats, fått reda på att deras ilskna tjafsande inte visade hur tuffa de var, hur starka och faaaarliga de var. När de mötte riktig styrka hade de inget att komma med. Och spelarna krympte ihop, ”kan ingen annan ta pucken”, lagets ”vinnande hockey” fanns inte längre.

Efter att ha sett senare delen av matchen tror jag att Apan är körd, sparkas nog ut från säsongen redan på lördag.

"– Vi blev små, i ställer för stora och kaxiga. Vi var beige och hamnade på mellis, utan att tävla ordentligt. Vi fick några tacklingar och vågade inte riktigt spela. Vi behöver vara kaxiga, säger Skellefteås huvudcoach Robert Ohlsson."

Det man nu undrar är hur bra är egentligen Warulfven? Hur långt kan de gå? Kan Ulfven ta SM?

Jomenvisst. Det är fullt möjligt. Men inte säkert.

Som det nu ser ut skulle Warulfven få Röglet i semi, för nog tar väl Röglet Oskars till slut. Jag tror förvisso att Röglet på topp kan slå Ulfven på topp, men lite oklart på vilken nivå Röglet är, när de nu bara har 2-2 mot Oskars och viktiga spelare av och till borta. Och skulle Warulfven nå final möter de vinnarna mellan Luleå-Fru Öland, som det ser ut nu. Och ja, den Ulfv man såg idag kan också vinna en final.

Men samtidigt 9 mål på fyra matcher (om vi räknar bort de två i tom kasse) är väl … så där. Habilt, men inte imponerande (inte för att Luleå varit bättre men Ulfven är nog ett lag som behöver leva mer på ett produktivt anfallsspel medan vi lever mer på ett effektivt försvarsspel, så ur den synvinkeln borde de kanske målat mer är så). Och effektiviteten i special teams som under säsongen var 21,64 %PP samt 78,57 %BP har i slutspelet varit 8,33% PP samt 72,73 %BP. Visserligen mot en Apa som är erkänt starka i de spelformerna, men ändå. Ulfven skulle naturligtvis varit mycket mer överlägsna Apan i denna kvart om de haft ett hyggligt PP och BP och de tycks de fortfarande inte fixa.

Så möter de en motståndare som kan stå upp bättre än den lilla Apan och Ulfven kör sin vinnande fysiska hockey kan det bli många utvisningar åt båda håll och då kan Warulfvens lägre effektivitet i special teams sänka dem.

Nå. Svårt att veta hur det kommer att gå men spännande blir det. Jag tycker förvisso om att Warulfven slår Apan, eftersom jag irriteras av de rester av blygdsektmentalitet Apan står för. Men jag beklagar att det förstås blir på bekostnad av att vi inte får möta Apan i semi: en semifinal jag är övertygad om att vi skulle vinna och mycket gärna skulle vilja uppleva.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2021-2022: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Var in och botaniserade runt lite på northpower. Fann en tråd som tuggade en del om Glader i februari när det ryktades om att han var på väg till skaik. Fann ex följande

"Det känns inte som att han passar in i föreningens värdegrund. Utlåningarna i kvalet för några år sedan säger tillräckligt för mig. Total avsaknad i sportslighet och heder. Har snackat mycket skit i intervjuer också."

Haha kul att dom nämner värddeegruuuuunden
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2021-2022: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Undrar smått om det blir någon match i afton alls pga rådande väderläget som komma skall, Att landningsbanan på Kallax är ok är en sak men hur det kommer bli med sikten och vinden är en annan femma....

Charterkärran är en Fokker 50 en sk turbopropp åkt x antal ggr till Visby med en dyl kärra och den reagerar på sidvind som sjutton, Minns engång att piloten var tvungen ta om två ggr innan han fick ned kärran på flygplatsen!
Kommentera