Luleå HF

115788 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2331652

Sv: Luleå Hockey 2021-2022: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: tufft att torska första hemma matchen, nu blir frågan om Bulan har nåt att kontra med eller har Röde Roger övertaget i coachduellen, märktes rätt tydligt att de inte vara samma motstånd som Örebro... blir svårt för er nu om Kefir vinner nästa, då är det nog kört.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2021-2022: Vägen mot SM-GLUDet!
Blister Brigade: Håller med. Coachduellerna Rogern - Bulan i slutspelen har inte slutat lyckligt för vår del, men jag tror inte det beror på att Rogern är smartare än Bulan utan på att i rika Fru Öland är det bara för Rogern och peka vad han vill ha så köper Fru Öland in det. Man talar om att de har ett bredare lag och sant är att de har fyra linor som alla skulle kunna vara första-andralinor i andra lag. Likadant när det gäller backar. Fru Öland kan sätta en önskelista att backar ska vara stora, starka och kunna spela tufft runt eget mål, samt med kraft både defensivt och offensivt och ligga in med kanonskott. Med det som bakgrund kan de välja och vraka och Rogerns uppgifter blir snarast att få dessa spelare att ge 100% samt instruera dem i ett lagspel han kan coacha. När man ser det så inser man att Fru Öland, för att få godkänt, måste vinna allt. När de INTE gör det har Rogern misslyckats. Med det som bakgrund kan man tacka för att de bara är halvbra att hitta bra vakter. Och att Rogern inte får dem att ge 100% hela tiden, eftersom de anser de är bästigast.

Men visst. Den här första matchen signalerade att det kan bli svårt överhuvudtaget att lyckas i denna semifinal. Men vi vet vad vid måste förbättra för att få någon chans. Vårt anfallsspel och tre mål är helt godkänt. Men vårt spel utan puck runt eget mål duger inte alls; där måste vi bli framför allt mer aktiv, och troligen lite mer fysiska. Fixar vi inte det spela det ingen roll att vi har Lassi och Walle som kan vara gudomliga.

Och får vi till det spel vi behöver men ändå torskar. Ja, då blir det jobbigt.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2021-2022: Vägen mot SM-GLUDet!
Blister Brigade: Bulan har inte någon plan B typ att sjösätta utan man gnuggar på i samma typ av spel, Och Fiskrenset har väl ett av ngr lag som lyckats få oss ur rytm med att hålla upp vissa spelare i vårt lag från den offensiva delen...

Vi är för mjuka överlag tyvärr det är inte påkopplat för fem öre sedan vad som krävs vete sjutton, Om man inte klarar av att tagga till sig i nästa då vete sjutton för åker vi nu så måste man nog kolla om inte det är dags för ngt nytt som HC!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2021-2022: Vägen mot SM-GLUDet!
Blister Brigade: blir svårt för er nu om Kefir vinner nästa, då är det nog kört.
-----------------------------------------------------------------------------
Jag är också tämligen övertygad om att vi måste kontra tillbaka direkt i nästa. Det behöver bli 1-1 i matcher.

Tyvärr tror jag att vi saknar den moral som krävs för att vända ett 0-2 underläge i matcher. I synnerhet mot ett lag som Frölunda, som vi haft oerhörda problem mot, både vad gäller grundserien såväl som slutspel under senare år.

Sista gången, åtminstone vad jag kan minnas, som vi hade nåt att glädja oss åt vad beträffar Frölunda, var väl när vi besegrade dem med 4-2 i CHL-finalen 2015.

Några andra egentliga glädjeämnen gällande Luleå vs Frölunda kan jag då inte komma på.
Kommentera