Luleå HF

115718 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2345983

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Dags att sätta punkt för säsongen 2021-2022 då Luleå missade SM-Gludet i Game Seven mot Warulfven, som inte oväntat visade sig vara Warulfven.

Om man kollar in serieresultaten senaste fyra säsongerna (bild nedan) finner man att tre lag varit speciellt starka i SHL men bara ett av dessa har lyckats ta glud.

Warulfven starka första två åren men tog gludet först senaste året då man fick ihop spelet över förväntan efter serien.

Luleå sammantaget klart bäst i SHL under fyraårsperioden, missade gludet (fast förstås var inofficiella svenska mästare) efter game seven i år, och dessutom 2020, då man vann serien med många poäng, men slutspelet ställdes in.

Röglet, som legat bra till senaste tre åren, men i år, då man vann serien, inte riktigt var på topp i slutspelet. Och i fjol förlorade man finalen sedan man drabbats av många skador i semifinalen.

I stället lyckades Fiskrenset och Läjkers ta varsitt glud. Förutom Warulfven då.

Hur fortsätter det kommande säsonger? Det är svårt att veta. Luleå, Röglet och Warulfven blir säkert bfortsatta topplag, men eftersom KHL tycks braka ihop kommer det att finnas utmärkta förutsättningar för andra lag att köpa sig starka, förutsatt att de har råd med det.

Vi kan vidare konstatera att Warulfven, efter att ha vunnit Glud, tar Läjkers plats i Champions Hockey League. Svenska representanter blir:
• Röglet (som Europamästare)
• Warulfven (som svenska mästare)
• Luleå (som SHL-2a)
• Apan (som SHL-3a)
• Fiskrenset (som SHL-4a)
Bejlagar att inte Apan missade CHL. Det är en skam för laget och för Sverige att aporna drar så lite publik hemma år efter år i Champions.

I vilket fall har det varit en härlig säsong för oss Luleåsupportrar och vi fick vara med om en underbar resa, ledda av Limpan och Lassi och flera, som landade först med en förlust i den allra sista matchen, slutspelets game seven.

Själv brukar jag ta viss semester från hockeyn när elitserien SHL inte pågår för att hinna ikapp sådant arbetsmässigt som blivit liggande. Och så gör jag i år också.

Kommer nog att skriva lite men inte alls som när hockey pågår. Luleås sida på snacket brukar ju vara ganska lugn under sommaren och sannolikt blir det så nu med. De som vill skriva är förstås välkomna. Själv kollar jag av då och då för att i första hand rensa spam och moderera eventuella bråk.

Det här var en säsong då vi fick vara med ända till dess att hockeyn var i mål i Sverige. Våra damer tog glud igen och våra herrar var riktigt nära att göra detsamma.

Man blir glad.

Trevlig sommar, hockeyvänner!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Einar är enligt säkra källor klar för Skaik. Är väl rimligt att tro även Petter kommer spela där.(speciellt med massa återvändare han har spelar med. Samt Forsell som GM)
Einar vore tråkigt att tappa även om alla fans (inkl mig själv tyckte det vore bra i slutet på seriespelet)
Skulle sen även Omark lämna så finns det tomrum att fylla.
Blir en spännande 'Silly' då så många lämnar KHL.

OBS! Dessutom ljuger jag.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Jag ska lämna en tanke om vår säsong.
Jag tror att en bidragande orsak till att Ulven drog längsta strået är att vår topp är lite för smal, det är dyrt med toppspelare och vår budget är lite begränsad jmfr Warulvens. Det tar sig uttryck i hård matchning av nyckelspelare och det var tydligt sista matcherna att vissa av våra toppspelare var tröttare än önskat och nödvändigt. Det syntes rätt tydligt på t.ex Lepistö, EG, Tyrre. Limpan gjorde imponerande bra i jobbet över hela banan men blev osynligare ju längre slutspelet led. PA försvann och var sig inte lik när han återkom.

Jag tycker att alla gjort vad man kunnat om mer därtill, laget har varit bättre än summan av individerna, ingen har fallit igenom, staben klockren och fansen likaså. Vi gjorde en kanonsäsong.
Min åsikt!

Situationsrummet är en katastrof och en viktig del av sekten.

PS: såklart Wilhelmsson är välkommen här.
Kommentera