Luleå HF

115475 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2349648

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
BusarnasBuse: Ja, du vet Luleåpojkar som Berguven, Anders Nilsson och Joel Lassinantti växte ju upp med stadens dyrkan av Mannen, Myten, Legenden och ville själva bli vakter. Men jag menar att Luleå Hockeys fina utbildning och utveckling av vakter, t ex genom Blommans dotter med flera andra som Pekka, Hento, och nu Gusten, också är en följd av Myllys och att bland alla duktiga Luleåtalanger har också sökt sig målvaktstalanger från andra håll och det kan man se som ett sekundärt arv från Myllys.

Flip och Walle sökte sig till Luleå som 15-åringar för att börja gymnasiet i Luleå Hockeys hockeygymnasium och gick hela skolan hos oss och blev kvar i Luleå Hockey under fyra säsonger innan de skrev på för och reste över till den NHL-organisation som draftat dem när de spelade för Luleå.

Utbildade i Luleå från 15-årsåldern till de är seniorer och åker till NHL/AHL. Kan nog med rätta beskrivas som Luleåprodukter alltså.

Utan Myllys hade vi knappast fått alla dessa fina talanger lokalt som ville bli vakter, inte heller den satsning för att ta hand om och utveckla dessa talanger. Och Filip och Walle hade nog sökt sig till andra klubbars Hockeygymnasier.

Angående det sista: se Urkens kommentar från söndagkväll i nedanstående länk.
Kommentera

Svarskommentarer