Luleå HF

115716 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2350059

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Realisten: Visst hade man önskat att vi lyckats ta några SM-glud till. Nu i år 2022, 2020 då slutspelet blev inställt, likaså 1995, gärna 1997 också 1993 var vi ju nära. 2013 var vi ju också i final, men 0-4 i matcher inte så bra.

Tycker ändå att man haft så mycket glädje av vår klubb och vår hockey att jag kan stå ut med att vi inte har fler Glud. De kommer med tiden och just att kämpa för att lyckas gör det kanske mer intressant än om man hade tagit en massa glud och varje säsong skulle kräva detsamma.

Lite som Bajen i sparkboll. Djurgårn och Gnaget må ha tagit ett helt gäng glud medan Hammarby sliter och aldrig riktigt når fram. Men sammanhållningen bland söderbröder och alla bajensupportrar gör det än mer värt mödan. Tyvärr tog ju Bajen ett SM för några år sedan, när vi spelade långa bollar på Bengt under Sören Cratz, och det kändes konstigt när alla samlade på Medis för att fira; blev nästan gravöl på det. Men Hammarbys supportrar samlades, röstade in sig att ta makten i föreningen och beslutade att ska vi spela Cratz-fotboll och ta glud kan det hellre få vara. Vi ska ha en sparkboll med tunnlar och Copacabanakänsla och blir det inga glud på det skiter vi i det;-)

Man ser det man önskar och den som så vill ser ju glaset halvtomt i stället för halvfullt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Tycker ändå att man haft så mycket glädje av vår klubb och vår hockey att jag kan stå ut med att vi inte har fler Glud.

De kommer med tiden och just att kämpa för att lyckas gör det kanske mer intressant än om man hade tagit en massa glud
-------------------------------------------------------------------------------
Nog har du 'förvisso' på det stora hela rätt i det du skriver i det första utav de ovanstående två reciterade styckena...
Personligen har jag dock väldigt svårt att acklimatisera mig med att det är som det är beträffande alla blytunga misslyckanden i AVGÖRANDE slutspelsmatcher...

Men en sak är 'säker' vad gäller det där med att 'kämpa' och det med att 'gulden kommer med tiden' o s v, som du skrier i det andra av de ovanståene reciterade styckena, och det är:
Att INNAN Luleå vunnit ytterligare 'tre' Guld eller nåt, som det som Brynäs mirakulöst lyckats med sen 1993 fram t o m idag, antar jag att det har förlutit ytterligare 100 år eller nåt sånt fr o m dags dato.

Då är man garanterat placerad i en kista 2 meter under jord, och då kvittar det...

Den stora frågan är bara om vi ska lyckas vinna 1 ynka Guld till under de kommande '30 åren' eller nåt sånt.
Då finns fortfarande chansen att man 'kanske' får uppleva det man fick göra -96, en gång till under sin livstid...
Kommentera