Luleå HF

115745 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2350062

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Apropos att vi klagar på domare i SHL. Under årets slutspel må alla ha drabbats när zebrorna inte räckte till och gissningsvis drabbades alla lag lika.

Men med ett rejält undantag. Referensgruppen för spelarnas säkerhet - Petterström, Ledin och tidigare domarbasen Peter hejsanhejsan Andersson vägrade konsekvent rapportera fula överfall på Luleåspelare till Disciplinnämnden varpå de slapp avstängningar. Tycker att Fiskrenset/Warulfven kom undan med åtminstone en handfull avstängningar där.

T ex i första matchen i finalen, slutminuter, matchen är avgjord och Luleå har vunnit. Då sätter de la Rose in en brutal monsterchecking i ryggen på Pontus Själin som krossas mot sargen; kommer därifrån blödande i hela ansiktet men slapp bryta nacken tack och lov.

Jag kom att tänka på den handlingen när jag i natt tar del av vad som hände i matchen Colorado-Oilers då oljans Evander Kane överföll en coloradospelare (se länk).

Nu talar man där borta högt över hur ful och farlig den boardingen var och räknar med att den granskas av deras grupp för spelarnas säkerhet samt leder till avstängning.

Samtidigt inser alla att Kanes var en smekning jämfört med det extremt hårda och brutala överfallet som De la Rose utförde på stackas Själin.

Men i Sverige satt skrikegård i SeMer och förklarade att "det där var snarast Själins fel, han borde ha räknat med att han ska bli "tacklad" där" och naturligtvis vågade inte situationsrummets lärling ens kontakta referensgruppen för att diskutera rapport till Disciplinnämnden. Skrikegård hade ju redan förklarat att det inte var något fel och när De la Rose åkte på 5 min + match (med bara någon minut kvar av matchen) tyckte skrikegård att det var "tveksamt"; skulle det vara utvisning överhuvudtaget hade det räckt med 2 min. Gissar att han även tyckte att själen skulle haft en tvåa för filmning eftersom "han borde insett att han skulle bli tacklad".

Så någon rapport till Disciplinnämnden blev det förstås inte. Lika lite som när en fiskrensare crosscheckade Oscar Engsund över struphuvudet när spelet var avblåst ("armarna var inte tillräckligt utsträckta" enligt domarbasen). Eller när fuljoel fällde Tyrre med en slewfoot och så vidare.
Kommentera