Luleå HF

115652 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2350136

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Yep. Evander Kane fick en matchs avstängning för farlig boarding mot sarg:

"Evander Kane was suspended one game by the NHL Department of Player Safety on Sunday. The Edmonton Oilers forward was disciplined for boarding Colorado Avalanche center Nazem Kadri in Game 3 of the Western Conference Final at Rogers Place on Saturday."

Jag lyfte ju upp den där händelsen igår med anledning av att det överfallet var pyttelitet, jämfört med den fruktansvärda och mycket brutalare boarding som Warulfven Jacob de la Rose gav Pontus Själin i slutet av match ett i finalen, när matchen redan var avgjord.

I NHL blev det alltså avstängning. Men inte i SHL, eftersom galningen skrikegård i live TV på SeMer förklarat att "det där var max en tvåminuters och det är snarare Själin som orsakar det hela eftersom han inte är "beredd"". Och som vi alla vet gör situationsrummets Lärling exakt som Skrikegård kräver. D v s han anmälde inte det hela till Disciplinnämnden.

Liksom skrikegård/Lärling inte anmälde något brutalt överfall på Luleåspelare överhuvudtaget i semifinal och final.

Hur skulle finalen slutat om De la Rose åkt på två matchers avstängning i den första matchen? Det får vi aldrig veta. Men vi inser att det skulle ha givit Limpans lina betydligt bättre spelrum.

Luleå Hockey har hållit en juste still genom att respektera domarna och hockeyns rättssystem, men påpekade att det inte kändes OK vid flera tillfällen när brutala överfall på Luleåspelare inte rapporterades till Disciplinnämnden.

Det är tydligt att det finns ett antal knäppgökar som gjorde vad de kunde för att se till att motståndare tillåts stoppa Luleå på vilka sätt som helst. Tror att dessa knäppgökar skulle agera likadant mot flera andra klubbar också, men att de skulle yla på avstängning för vissa klubbar...

Jag tycker att Luleå skulle investera för att få backup från NHL-domare och från NHL Department of Player Safety. Komma överens om att när en sådan händelse inträffar skickar vi sekvensen ovan Atlanten för en omedelbar bedömning därifrån.

Sedan kunde Luleå publicera resultatet vilket med all säkerhet skulle få igång svensk media i ett drev mot de verkligt onda och skyldiga. Min gissning är den att dessa skulle bestå av
1. Skrikegård (med visst inslag andra SeMer-"experter")
2. Lärlingen Christer Lärking som grovt missköter sitt ansvar för situationsrummet
3. Före detta domarbasen Peter Andersson, Warulfvssupporter, som dominerar referensgruppen för spelares säkerhet.

Borde fan skicka över crosscheckingen på Oscar Engsunds struphuvud, monsterboardingen på Själin med mera till NHL Department of Player Safety på en gång, med frågan "Anser ni att dessa händelser ÅTMINSTONE borde granskas av en organisation för spelares säkerhet"?

Hur stor roll spelade detta inaktiva/icke fungerande situationsrum för slutresultatet i finalen?

Det får man aldrig veta förstås. Men för att vara tydlig klandrar jag på inget sätt Warulfven för detta. De använder de medel de kan och som zebror/situationsrum tillåter.

Det egentliga problemet är att SeMer - med självutnämnda experter av typen galningen skrikegård - skaffat sig ett mer eller mindre brottsligt inflytande på situationsrummet, där Peter hejsanhejsan Andersson placerade Lärling som helt dominerande ansvarig, men denne lärling lagt sig platt och lyder order av skrikegård samtidigt som han skiter fullständigt i sitt viktiga uppdrag att arbeta för spelares säkerhet.

USCH!
Kommentera