Luleå HF

105317 inlägg · 872 ämnen

Inlägg #2351495

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Realisten: Osten blev friad så vi vet hur det gick, Fehlman spred falsk dynga och bord ha anmälts för just förtal, vilket det just är.
+2
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Wilhelmsson: Jo. Det finns en filminspelning som Fehlman hans dyngblad la ut på nätet och som många således sätt. Tror den finns spårbar fortfarande men ids inte bry mig. Där hör och ser man Fehlman intervjua Yared Hagos i en korridor i Delfinen och Fehlmans säger "Luleås Lars Bergström skrek rasistiska tillmälen mot dig i Skellefteås arena. Vad tänker du om det?"

Var god observera att Fehlman inte använde räddningsplankan "Det påstås att Osten skrek..." utan han lägger fram det som fastställt.

Det innebär att Fehlman borde ha lagförts och skulle då naturligtvis ha dömts för sitt ljug.

Fehlman påstod vidare att han "genom journalistiskt arbete identifierat oberoende vittnen som bekräftat det hela". Det var förstås också lögn. Efter utredningar av Luleå Hockey, av hockeyförbundet och av åklagaren i Skellefteå kunde man slå fast att de handlade om en gammal tant och en gammal gubbe som suttit tillsammans på bänk 12 när stämningen i Aparenan under förlängningen var minst sagt upphetsad. Ingen av de tre utredningarna köpte förstås det gamla parets påstående, speciellt eftersom det saknades andra vitten samtidigt som 30-40 andra närsittande förklarat att de inte alls hört något sådant.

Men Fehlman kom ut med uppföljare hela tiden de där dagarna och hans lögner "lyckades" mobilisera ett mediadrev mot Osten och Luleå. Media var inte nödbedd, eftersom de nyss "förlorat" ett drev där de tillsammans med Djurgårn, med anstiftaren ApHardy, satt igång en klappjakt där Luleå utmålades som fuskande filmare, samtidigt som Djurgårdare som Ölvestad och Mackan ostraffat utdelade hjärnskakning efter hjärnskakning på Luleåspelare.

Luleå tappade fokus och Apan vände 0-2 i matcher till 4-2. Fehlmans vidriga mygel "lyckades".

Men det där är inte en unik sak för Fehlman. Han hade sedan Apan kom upp i Elitserien bedrivit en klappjakt på Luleå. Rykten om supporterstök i Luleå vevades upp i krigsrubriker, samtidigt som Fehlman teg om andra värre saker av apsupportrar.

Fehlman ringde en lördagnatt upp dåvarande Luleåledaren Chrunack, som avböjde intervju eftersom han var sjuk med 40°C feber, men Fehlman tvingade till sig svar på frågan "Vad anser du om folk som bränner flaggor?" Ärthjärnor, svarade Chrunack, och la på luren. Nästa dag krigsrubriker på Fehlmans skitblaska: "Hans Chrunack: Luleås supportrar är ärthjärnor!"

Inför en match Apan-Luleå i Skellefteå smällde Fehlman upp jätterubriken till Luleås supportrar: STANNA HEMMA, IDIOTER!". Luleå vann matchen, men Fehlmans uppvigling ledde till att ett antal apsupportrar la sig i bakhåll och bombarderade Luleås supporterbuss med stenar, varpå fönster krossades och Luleåsupportrar skadades. En händelse som Fehlman knappt nämnde i tidningen.

FruktHamster, då krönikör på Svenska Fans, kontaktade Fehlmans chefredaktör och blottlade totalt skandaltidningens subjektiva för att inte säga rent olagliga "informationsspridning" i en mailväxling med chefredaktören och Fehlman. Vilket han sedan publicerade på Svenska Fans och det framgår elegant hur vidriga Fehlman och hans boss var.

Luleås supportrar hade en banderoll på egna läktaren med texten "Free Darwit" angående en svensk journalist som olagligen häktats i Etiopien. Då krävde Fehlman att förbundet skulle ta itu med hårdhandskarna mot Luleå Hockeyförening.

Och så där höll han på. Hetsade i första han mot supportrar av Luleå Hockey men också mot spelare, tränare, ledare, t.o.m. mot staden Luleå och Norrbotten.

När det gäller Fehlman körde han fram sina lögner med att han hade anonyma källor i Apan som vittnen för det ena och det andra och hänvisade till källskyddet för att kunna sprida vilka rykten och lögner som helst. Och det var väl dokumenterat hur utpräglad samarbetet mellan Fehlman och sektledarna var - när de vill få ut något rykte ringde de Fehlman som publicerade allt sekten ville ha ut, hänvisande till "anonyma källor".

Nej. Det handlar inte om en enda sak. Utan om en skandal där en brännvisjournalist i åratal förföljde Luleå Hockey. Ingen liten sak alls utan mediaskandal av tämligen unik karaktär.

Detta om detta.

Nu en fundering om diskussionen.

Jag skrev en kommentar om att Aplasse J blivit assisterande tränare i Röglet, varpå ”Realisten” kommenterade ” Inget illa ment, det är bara helt sonika du som aldrig kan släppa ditt evinnerliga agg gentemot Skellefteå.” varefter han fick ett artigt svar ” Jo, visst kan du ha rätt i det. Jag var ju tidigare varm supporter av Apan och det tog lång tid för mig att ta steget att i stället plocka fram fakta för att visa att sektens hitta-på och ljug och allmänna inställning att jävlas med Luleå Hockey var komplett idioti…. Visst kan det vara så att Chris Abbott ser detta mycket bättre än jag gör. Vi får se.”

Och därmed borde saken förstås ha varit klar.

Men vederbörande fortsätter komma med utvidgade versalbemängda (skrik, på internet) kommentarer som inte tillför något ytterligare.

En sådan ordsvada med tydligt syfte bedöms inte vara av intresse för sidan varpå ”diskussionen” nu förklaras avslutad.
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Wilhelmsson: Ursäkta att jag lägger mej i. Nä sluta nu ingen tjäna på detta. Nu ser vi fram mot en ny säsong mellan våra lag
+2
Kommentera