Luleå HF

115824 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2354186

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Blister Brigade: Ja, och hela världen frågade sig varför. Utredningen kom med så mycket uppseendeväckande information att det slutade med att Times utsåg Skellefteå till en särdeles intressant plats. Säkert innebär det att turister åker dit, men döm om deras besvikelse när det inte vandrar ett otal Skellefteåmän med halsduk, horn och allt på gatorna. Gissningsvis tar de sig snabbt till Luleå, upplever skärgården och det riktiga norra Norrland och blir nöjda.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Noterar att stockholmaren Fredrik Claesson skrivit på för CSKA Mocba. Blir därmed den andre svensk, efter förste svensken Robin Press, som valt att spela i KHL kommande säsong. Gissningsvis kommer fler att följa, kanske?

Som följd av Rysslands anfallskrig mot Ukraina har ett flertal internationella beslut kommit i syfte att stänga in Ryssland och stänga av landet från deltagande i internationella tävlingar. Inklusive en kampanj i syfte att idrottsmän från andra länder ska avstå från att tävla i Ryssland. Ingen har väl missat de ramaskrin som följde när den svenske korgbollsspelaräen Jerebko skrev på för CSKA Mocba i våras. Men för enskilda idrottsmän gäller inte förbud utan snarare att man lyfter fram en moralisk plikt att avstå från att tävla för ryska klubbar.

När det gäller hockeyspelare är situationen speciell med hänsyn till att KHL-klubbarna, finansierade av gangsteroligarker, betalat så bra. Lucas Wallmark var den förste spelare som av moraliska skäl lämnade KHL och Ryssland redan när de startade kriget mot Ukraina - ett beslut som kostade Wallmark många miljoner i förlorade framtida inkomster och, som jag förstått det, dessutom innebar att han fick betala rejäla "böter" för att bryta kontraktet.

Framstående hockeyspelare är nästan uteslutande ute efter att tjäna så mycket pengar som möjligt under sin karriär och för de som inte platsar i NHL eller i Schweiz har KHL varit det vanliga alternativet. Personligen skulle jag gissat att den ambitionen övertrumfat det moraliska ställningstagandet att inte spela i Ryssland, men än så länge har få - bara två - svenska hockeyspelare valt KHL för kommande säsong. Blir intressant att följa utvecklingen och hur många som hänger på. Kanske inga fler?
Kommentera