Luleå HF

115824 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2360153

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: En fråga till dej Sven hur många spelare har ni från BYGDEN. Bra med Luleå är era publiksiffror men folk är väl intresserad o ser alla era importspelare ?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Saik-Småland: Blygden och blygden, det är relativt. Räkna hur många spelare som kommer från blygden i Sthlm, Göteborg och Malmö och du har ett mått. Räkna Apan, där hela norra halvan av Västerbotten påstås vara blygden. Räkna detsamma i Luleå, tätt omringad av Piteå, Boden, Kalix med mera; där hittar då massor som spelat, spelar och kommer att spela i Luleå Hockey.

Ibland har jag jämfört med Apan och det landar vanligen i att vi är mer lokalt förankrade. Jämfört med alla inköpta spelare hos Apan inklusive alla små pojkar som Lasse J, ApWallson och Lasse M snodde genom att kvällarna igenom sitta och ringa upp talanger hos andra klubbar.

Intressant att påpeka att pojkar FRÅN Skellefteå med talang för hockey vanligen lämnat Apan som inte kunnat utbilda pojkar. Typ highsticking eller vakttalangerna Filip Gustafsson och Gustav Lindvall.

Vår stora publik älskar förstås Tyrväinen men också Joel Lassinantti.
Kommentera