Luleå HF

115756 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2368219

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Kopierat från Skellefteå AIK Facebook

⭐️| För första gången någonsin kommer en tröja att hissas till taket i Skellefteå Kraft Arena. På ryggen står det Ericsson och nummer 21.

I samband med hyllningen den 17:e september pensioneras Jimmies nummer och ett nytt kapitel i hur Skellefteå AIK minns sin historia inleds.

– Jimmie har bidragit på mycket hög nivå under många år i vår förening och varit starkt bidragande till våra framgångar under 2010-talet. Att han blir först ut att få sin tröja hissad känns helt rätt och det sätter även nivån för vad som krävs, säger Petter Mikaelsson, styrelseordförande i Skellefteå AIK Hockey.

Den 5:e september släpps biljetter till hyllningsmatchen. Läs mer på hemsidan.

#bygdenslag

Jag gillar att vi får en tröja i taket och inte som tidigare med väggbonad 👍
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Blister Brigade: Ja. Ska man ta en positiv synvinkel är det glädjande när en hockeyklubb får samlas och vara lyckliga för något som t ex att hylla en spelare de gillar. Så blir det väl här och grattis till det.

Som utomstående har man en något annorlunda syn på det hela. Att Fläskberget satte i system att spela fult och köra över målvakter må vara hänt men etter värre är hans osportslighet och utstuderade fusk och filmningar. Helt sjukt tog gnomen Mårts ut eländet till Tre Kronor där han visades helt värdelös och hans "främsta" insats var när han filmade för att få ut en 50 kg lättare norrman vilket han följde upp med att ljuga om vad som hänt.

Fläskberget erkände ju offentligt efter att han myglat i en match mot Warulfven och förklarade att han fuskade när han kunde och det känns riktigt skamligt att Apan valde att ha en sådan osportslig tjockis som lagkapten i många år. Känns passande att hans karriär tog slut sedan han satsat på en misslyckad attack på en Luleåspelare.

Jag vill dock tacka Fläskberget för att han åstadkom ett av våra finare hockey-minnen. Det var när han i en träningsmatch spelade tuff och stark och utmanade BurkÖlenutbildade Daniel Rahimi på slagsmål gång efter gång i en träningsmatch till dess att Rahimi tröttnade och spöade upp Fläskis efter noter medan denne försökte gömma sig bakom domarna.

När Fläsbergets tröja går upp i taket kommer jag att se det som en påminnelse om Rahimis vackra insats.
Kommentera