Luleå HF

115863 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2368711

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Lustig kommentator. Han nämner att han hört Erik på vår hemsida nämna att Jukurit spelar lite annorlunda än Kärpät genom "aggressiv press" och då hävdar han att "där ser vi Jukurits aggressiva press". Men det vi ser är Luleå i anfallsspel i Jukurits försvarszon och att Jukurits spelare ligger oftast en meter från våra spelare som får lira runt. Mycket mjukt, jämfört med vad vi är vana att möta. Och Erik talade nog om HÖG press.

Lät underligt.

Nu har Jukerit haft PP men under detta PP tar de en utvuisning så nu 4 mot 4 sedan en minut PP för Luleå.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Tycker att Jukurit är lite oväntat runda, mjuka eller trevliga. De ligger inte på så aggressivt utan backar snarare tillbaka. Kan det vara nervositet när de nu för första gången får spela hockey på europeisk toppnivå, efter att ha etablerat sig på finsk toppnivå först senaste åren. Eller är de nervösa av att möta Luleå, topplag i SHL och ofta också i CHL?

I vilket fall torde Jukurit efter första perioden känna natt så j-a superjävliga är inte Luleå och därför skärpa sig och ta för sig.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Och så uppställningen, medan vi har kraftbryt med ungefär fem min kvar av första, 0-1 för Luleå.

Lite överraskande får Ward ta spaden. han får alltså bra förtroende inledningsvis.

När det gäller backparen ser vi nu par jag gillar:
• Erik-Jesper
• Honka-Engsund
ja, och så Själin med #44 som jag gärna ser utbytt till sjunde backen Pyrochta.

2 av linorna som tidigare men en intressant förändring är att kOMAReK får köra med Connolly och Shinnimin nu, det kanske kan bli något om kOMAReK är oskadad. Nikupeteri får flytta ned med Rasken och Fröberg, lite av död mans grepp där.
Kommentera