Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2379136

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Peja: Tack Peja för både trevligt och klokt skrivet. Jag håller ju i stort sett med dig. Och lite så tänker ju de flesta Luleåsupportrar också: några menar att han filmar, de flesta – som jag – att han förstärker men ingen försvarar att han faller så ofta. Helt sant filmar/förstärker andra spelare lika rejält, men inte så ofta, inte varje match som det känns att Shinnimin gör. Och på så sätt blir han säkert bland klubbar och media ihågkommen som den störste filmaren eller i alla fall förstärkaren. Även om jag själv är helt övertygad om att vi tidigare hade den absolut värste fuskaren och medvetne filmaren i en klubb 11 mil söder om Luleå, där de nyligen hissat hans tröja.

När han rekryterades till Luleå var vi många som var minst sagt tveksamma även om många numera uppskattar att han jobbar så hårt och är modig nog att gå i kamp med stora backar framför motståndarmål. Och visst irriterar och stör han motståndarna och på så sätt bidrar han positivt för Luleå. Men när han kom till Läjkers bidrog han med nästan en poäng per match och det hade vi hoppats se i Luleå men så har det inte blivit. Han fungerade inte så bra med Limpan Omark trots att han fick en höstsäsong på sig och vidare slår han ibland tokpass eller drullar bort puck i anfallszon.

Så sammantaget: Är han värd sin lön för oss? Med tanke på att vi skulle kunna ha ytterligare en Tyrväinen för samma pris? Nej. Har svårt att se att han skulle få sparken men någon förlängning efter den här säsongen blir det helt säkert inte.

I vilket fall är det nödvändigt att Ligan nu med krafttag motverkar en utveckling tll sparkbollens eländiga döende och dånande fjollor. Och hoppas att det blir av men lätt är det inte: förstärkningar är komplexa att bedöma, och det kommer att kräva en bra debatt men grundliga analyser får att komma åt det. Till det hör förstås också betydligt bättre straff mot de grövsta övertrampen. 5000:- blir bara löjligt – avstängningar måste till. I första hand dessutom skickligare domare, men det är svårt att i stridens hetta ta rätt beslut vid förstärkningar, samtidigt som en allmän acceptans av brott som crosschecking tillåts och bara leder till utvisning om någon ramlar/förstärker eller av annat skäl.

Lycka till själva. Blir spännande att se om/när Johan Larsson kliver in på riktigt och tar den ledande roll han ska och drar med sig laget. Noterar att Manner bedömer att han acklimatiserat sig till större rink nu och släpper fram honom som center i första linan. Nu är det på gång!
Kommentera