Luleå HF

115717 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2383547

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Hmm. DIFiplinnämnden fällde alltså en Oskars för filmning igår.

Länkar:
www.shl.se/article/pw7val8qa-403dd/anmalan-till-svenska-ishockeyforbundets-disciplinnamnd-johan-johnsson

Min kommentar i morse:
Först tänker jag att det var väl ingen jättefilmning, ser mer ut som att oskaren blev rädd sedan han huggits i bröstet av en samurajklubba som kom vevande uppifrån. Och att hugga en motståndare i bröstet sådär ska man väl inte göra, låter OK att då ska man ut för highsticking.

Ser på situationen igen och kan väl förstå de som misstänker oskaren för filmning men det ser nog i så fall ut som att han tänkte filma men avbröt snabbt, fast då hade han redan påbörjat försöket.

Min uppfattning landar nog i att det var en lite överdriven reaktion snarare än en medveten filmning, men ingen hockeyspelare är väl tränad på hur man ska reagera när en klubba uppifrån hugger en hårt i bröstet.


Läser nu synpunkterna som oskaren lämnat till DIFiplinnämnden:
Jag är på väg efter pucken när mötande hv-spelare kommer upp med sin klubbspets som trycker mot halsen, kraften blir troligtvis större eftersom jag är påväg i motsatt riktning, vilket jag reagerar på så som syns på videon. Reaktionen är en naturlig ren skyddsreflex då klubban går upp mot halsen. Inget i reaktionen är tänkt eller förstärkt, ren reflex pga rädslan som blir av träffen. Jag tar mig inte heller mot ansiktet utan tar kort mot nedre delen av halsen där klubban alltså träffade, försöker direkt studsa upp och spela efter fallet. Dessa detaljer syns på videoklippet.

Bedömning. Han borde definitivt ha frikänts. DIFiplinnämnden skämmer ut sig genom att anpassa sig till det okritiska drevet mot förstärkningar för närvarande och visar dessutom brist på inlevelse, medicinsk kompetens och analytisk förmåga.

OBS! Våld mot larynx (struphuvudet) kan i värsta fall leda till fraktur och blockering av luftstrupen med risk för död om inte snabb medicinsk åtgärd (t ex koniotomi) vidtas. Samma okunskap visade situationsrummet i slutspelet i våras då en hård crosschecking mot Engsunds struphuvud efter avblåst spel bedömdes som en "bagatell" av såväl slöa matchdomare som korrupt situationsrum.

"I händelse av missnöje får talan mot detta beslut föras av såväl den anmälande som bestraffade parten hos Riksidrottsnämnden, Box 11016, 10061 STOCKHOLM. Klagoskriften skall ha inkommit till RIN ([email protected]) inom två (2) veckor från den dag då det med överklagandet avsedda beslutet meddelats."

Förslag: Överklaga, för tusan! DIFiplinnämnden ska inte tillåtas komma undan med att agera så slött, slarvigt och pinsamt uselt utan ska ta sitt ansvar. Är det på det viset att nämnden inte har nödvändig kompetens ska medlemmarna bytas ut! Ju fler gånge RIN slår nämnden på fingrarna, desto mer tryck på att de ska plocka in riktigt folk och inte bara polare där. När så skett kan hockeyn gå vidare med den ännu viktigare åtgärden. Sparka lärlingen och fixa kompetent folk med dessutom gott omdöme att ansvara för situationsrummet.
Kommentera

Svarskommentarer