Luleå HF

115681 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2384371

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Så - speciellt för realisten - det lutar lite mot att vi får samtliga SLA-lag Zug, Zürich, Davos och Salzburg till slutspelet och jag tror inte att du ska räkna bort dem. Kanske vi i semi har lika många eller t.o.m. fler SLA-lag än SHL-lag?
-------------------------------------------------------------------------------------------
Ok whatever...
Zug, Zürich, Davos och Salzburg är lag som sannolikt skulle ha huserat i den mellersta alternativt den nedre delen av SHL, om de hade deltagit i våran serie.
Och då har du nämnt gräddan av de 27 utländska lagen som deltar i årets CHL...

Om nu 'Vårat gäng' mirakulöst nog skulle lyckas vinna ytterligare en CHL-titel, förutom den vi tog säsongen 14-15, vilket var första året som CHL i nuvarande tappning spelades, och i en synnerligen medioker konkurrens, Måste ändå tillstås!. Titeln ifrån 2012 som vi tog i en kraftigt 'avsvalnande' European Trophy, och i ännu mer medioker konkurrens än våran CHL-titel ifrån säsongen 14-15, den titeln från 2012 räknar jag knappt som en merit, möjligen likvärdig med att få respass i semifinal i ett SM-slutspel...
Tycker du då att det är en 'jättestor' merit för oss att 'stoltsera' med, om vi mirakulöst nog lyckas vinna CHL-titeln ytterligare en gång??

Självklart är det betydligt roligare att vinna CHL-titeln, än att inte göra det.
Men att det ska ses som en merit, modell 'större'!..., det måste jag ändå säga, att det tycker jag då rent ut sagt inte!
För att dra en något 'kryptisk' parallell, skulle jag kunna likställa det med att Luleås damer vinner ytterligare ett Guld i SDHL.
En större merit än så är en CHL-titel fan i mig inte värd...
Speciellt inte då det räcker med att vinna 1! enda DIREKT AVGÖRANDE Finalmatch!!

Det kan du väl ändå inte annat än att hålla med mig om Sven, och det till 100%, 'hoppas jag'.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Realisten: Tala inte illa om våra ståldamer! Har du sett en damhockeymatch?

När det gäller historien före CHL, fanns ju först Nordic Trophy som föregångare här uppe i norr, men därefter åren med European Trophy, då den turnering som därefter blev Champions Hockey League som det alla nationella förbund och det internationella ställde sig bakom, utvecklades. Om du kollar igenom alla åren med European Trophy finner du att Luleå Hockey var det lag i Europa som lyckades genomsnittligt överlägset bäst där. Luleå Hockey var en av 25 europeiska toppklubbar som var och en satsade några miljoner var för att turneringen skulle bli av och utvecklas till det den nu är. Och detta trots att KHL gjorde allt man kunde för att arbeta mot utvecklingen till CHL, eftersom gangsteroligarkerna agerade för att utvidga KHL till Europa och därigenom skapa ett Mega-KHL som skulle bli en jämbördig motståndare till NHL. Att vi bidragit till den utvecklingen har vi all anledning att vara stolta för.

Visst är CHL fortfarande betydligt svagare och röner mindre intresse än SHL men jämför med hur lite de europeiska sparkbollsligorna betydde under lång tid och vilken jätteturnering - inte minst ekonomiskt - champions är idag!
Kommentera