Luleå HF

115802 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2386021

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage:
Helt ärligt talat så tycker jag att Leifby skriver som om han vore 14 år. Inte alltid i tidningen men så fort han live-rapporterar hockey el fotboll. Orkar inte med karln.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Vombat: Jo. Kan i skrift komma med lite underhållande tugg och lyfta speciella saker, t ex hans kontinuerliga jakt på hockeyförbundets Anders Larsson, som han utnämnt till Sveriges mest osynliga människa. I den kritiken tycker jag att han har helt rätt, även om det kan tyckas gränsa till Don Quijote jakt på väderkvarnar.

En annan kamp han för är mot att SeMer och SHL ekonomiskt kört över all hockey under SHL på ett bestialiskt sätt med det svaga förbundets goda minne. Där har han också rätt, från sin Tingsrydshorisont.

Häromåret skulle han skriva om CHL och använde hela artikeln till att diskutera vilka öl som fanns tillgängliga i de länder man besökte (låg kvalitet på det där menar jag som kan öl) innan han förklarade att "ingen var intresserad" av CHL utan att ha koll på fakta som t ex att det drog stor publik i många länder.

Jag tycker att han skriver kunnigt och initierat om - inte hockey, men livet runt hockey - på lägre nivå. T ex hur det är att surra med kompisarna under match när Tingsryd spelar eller det sociala spelet och de många svåra besluten när man nått längst fram i kön till korvkiosken: Senap eller inte senap? Torkad lök på korven, kan det vara nåt?

Men. Det känns inte seriöst. Ingen större koll på fakta, mer ett tyckande bara. Inga analyser av hockey på riktigt, inga kunniga insikter som får en själv att imponeras.

Känns lite som att han lika gärna kunde skriva om korgboll eller hästhovsrensning för små flickor.
Kommentera