Luleå HF

115863 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2409970

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Någon anmälan har inte inlämnats från situationsrummet på Swingerli för att hans ben försvann i slutet av matchen mot Timret.

Vill man tolka det "snällt" gissar man att de bedömt att det var ett oavsiktligt felskär och inget försökt att fuska.

Vill man tolka det korrekt vet man att de vet. Att situationsrummet som har i uppdrag att kontrollera alla SHL-matcher naturligtvis upptäckt att Swingerlis ben mystiskt försvunnit många matcher denna höst och att han på det sättet fixat PP för Apan gång på gång. Och att det konsekvent skett i slutminuterna av täta matcher där ett mål endera riktningen kan avgöra match och poängfördelning.

Mönstret är fullständigt klart och förklaringen är att Swingerli fuskar. Inte oväntat när han utvecklats i en klubb som i sju år haft en lagkapten som offentligt erkänt att han fuskar.

Och med den bakgrunden är det självklart att hans senaste fusk där han "ramlar" pladask utan att någon rört honom ska anmälas till DIFiplinnämnden som äntligen kan ta ett krafttag mot ett verkligt genomtänkt fusk och ett hot på sikt mot svensk hockey.

Denna gång låter han sig "ramla" mer oskickligt än han brukar eftersom det tar en sekund från att han ytligt berörts med klubba mot benet innan han kastar sig omkull och fuskar sig till en utvisning.

Men ett så gravt brott mot hockeyn anmäls inte och det måste omedelbart leda till att den ansvarige - Christer Lärling - stängs av, utreds och sparkas.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Jack Connolly som förlänger 2 såsonger med Luleå Hockey.
Bra i dessa tider, mycket nyttig i nuvarande form, bra spelsinne, sällan skadad "so far", ödmjuk lagspelare som kan nyttjas över hela banan (utom i mål).
Kommentera