Luleå HF

115719 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2419554

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
HKN: Ja, imponerade att ni var med i matchen trots 40-20 i skott eller vad det var. Men det är ju den styrka ni har, ni kan fokusera på att stå emot och behöver inte så många anfallschanser eftersom ni har sådana spelare som utnyttjar dem.

I detta nu är ni ju klart etablerade bland topplagen och det blir spännande att se om ni kan fortsätta detta!

Och ja, det är tufft för oss nu. Men kan vi vrida oss ur detta dödens grepp kan det bli intressant. Vi har gjort det många gånger förut, legat taskigt till men skärpt oss och blivit rejält bättre.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: En kort kommentar i ett bekymrat läge. Vi gör inte mål tots ibland solklart spelövertag och kontroll av matcher. Överser med den senaste totala genomklappningen. Jag har noterat att ettt flertal spelare trots bra läge i slottet passar ut på kanten där avslutet lättare stoppas. Har en minnesbild av Tyrre från en av de senaste matcherna. Han kommer mitt i slottet i en spelvändning, Öppet läge med mycket nät synligt kring målisen. Passar istället ut till vänster till Honka tror jag det var. Har sett bl.a. Conolly göra exakt detsamma. Brännis har väl lite mer killerinstinkt. Hade troligen skjutit där. Finns anledningar till att han satt fler baljor i år. Det lyser dåligt självförtroende kring många i laget tyvärr. De flesta underpresterar sedan länge i poängproduktionen.
Vad gör man i det läget?
Man kan
1 värva utppräglade målskyttar
2 jobba med laget för att få fler spelare att ta de lägen som uppstår istället för att passa sig ur läget. Samtidigt jobba med grundspelet för att minimera avslut emot oss och öka det egna innehavet av pucken.
Gissar att GM/Bulan tills vidare kör på alternativ två.
Återstår en hel del ångest innan vi haar svar på detta och vet om vi på allvar blir indragen i bottenstriden eller om vi börjar klättringen nu. Och om det framöver vidtas andra åtgärder med värvningar av spelare, som kan gå i bräschen likt Läppen och Conolly när de kom in i fjol höstas och allt vände.
Ont i magen lär man ha oavsett i några veckor om vi inte tar sex poäng emot Trottoarkanten IF och Malmoe.
Kommentera