Luleå HF

115652 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2419766

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: En kort kommentar i ett bekymrat läge. Vi gör inte mål tots ibland solklart spelövertag och kontroll av matcher. Överser med den senaste totala genomklappningen. Jag har noterat att ettt flertal spelare trots bra läge i slottet passar ut på kanten där avslutet lättare stoppas. Har en minnesbild av Tyrre från en av de senaste matcherna. Han kommer mitt i slottet i en spelvändning, Öppet läge med mycket nät synligt kring målisen. Passar istället ut till vänster till Honka tror jag det var. Har sett bl.a. Conolly göra exakt detsamma. Brännis har väl lite mer killerinstinkt. Hade troligen skjutit där. Finns anledningar till att han satt fler baljor i år. Det lyser dåligt självförtroende kring många i laget tyvärr. De flesta underpresterar sedan länge i poängproduktionen.
Vad gör man i det läget?
Man kan
1 värva utppräglade målskyttar
2 jobba med laget för att få fler spelare att ta de lägen som uppstår istället för att passa sig ur läget. Samtidigt jobba med grundspelet för att minimera avslut emot oss och öka det egna innehavet av pucken.
Gissar att GM/Bulan tills vidare kör på alternativ två.
Återstår en hel del ångest innan vi haar svar på detta och vet om vi på allvar blir indragen i bottenstriden eller om vi börjar klättringen nu. Och om det framöver vidtas andra åtgärder med värvningar av spelare, som kan gå i bräschen likt Läppen och Conolly när de kom in i fjol höstas och allt vände.
Ont i magen lär man ha oavsett i några veckor om vi inte tar sex poäng emot Trottoarkanten IF och Malmoe.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
pyts: Ont i magen lär man ha oavsett i några veckor om vi inte tar sex poäng emot Trottoarkanten IF och Malmoe.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Som läget är nu skulle jag faktiskt vara MER än nöjd om vi tar minst 4 p.
Minst 1 mot Leksand vore accaptabelt förutsatt att vi tar ALLA 3 mot Malmö.
Torskar vi däremot mot Malmö, MÅSTE vår tränarstab göra något RADIKALT under den därefter kommande SHL-lediga veckan. Allt för att om möjligt 'desperat' försöka bryta det bedrövliga nuvarande mönstret.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
pyts: Ja. Ett lag där runt 90% av spelarna var med och kom till game seven i våras och som dessutom har Lassi att hantera spaden har ett grundspel som räcker långt och ska hålla oss hyggligt säkert i SHL. Som du säger har vi med detta haft ett hyggligt spelövertag i många matcher dessutom, fast vi tappat.

Men under säsongen har vi haft med oss det olösta problemet i form av att vi inte lyckats spela oss fram till bättre lägen för målskott och att även i riktigt bra lägen har vi missat att måla. Lägg till det ett oflyt med många träffade stolpar och ribbor samt på slutet konstiga domarbeslut mot oss, som tagit mer energi än de skulle om vi fungerat bättre i övrigt.

Visst kan man tycka att ledningen (Skuggan, Bulan, Stridh och Engman) borde ha agerat tidigare än efter finalen i våras för att förbereda denna säsongs lag men det är inte säkert att det gjort någon skillnad. Trots detta tror jag på dem efter att de visat vad de går för många år nu och att de efter finalspelet arbetat för att göra vad de kan.

Störande för Luleå med utifrån kommande attacker med Shinnimingate och Brännisgate men det hanterade klubben utmärkt till slut och är värda stort beröm för dessa insatser.

Vi har behövt förstärka eftersom vi tappade tre mycket värdefulla spelare efter våren men det har varit mycket svårt att landa spelare i en väldigt knepig marknad. De flesta lagen i SHL har mer omdömeslöst chansat på den ene och andre spelaren som snabbt visats inte alls fungera i lagen och därför har behövt sparkas vilket kostat energi och pengar och förlorad tid. Att vi i detta läge lyckats landa Komarov, Sallinen och Kempe - spelare som fler andra SHL-klubbar varit ute efter men vi vunnit - måste anses vara en bedrift och skickligt agerat av våra ledare. Någon Luleåsupporter "visste" att Kempe varit en meningslös föredetting, medan Sanny i TV bedömde att det i den rådande marknaden var en supervärvning och jag vet vem jag håller med där.

Men hur som helst: det kommer att ta tid. Salinen och Kempe har precis kommit och Kempe dessutom utan matcher under 2022 så vi får ge dem den tid de behöver föra att komma igång och för att finnas sig tillrätta i Lulehockeyn. Likaledes kommer Bulan och Stridh att behöva tid för att hitta rätt kombinationer och linor nu.

Spelet och resultaten har knackat en längre tid och speciellt mot slutet varit svajigt och i matchen mot Läjkers igår nådde vi den absoluta bottennivån när skickliga läjkrar avslöjade våra brister medan vi tappat allt mer och till slut bara lät det hända som ett paralyserat våldtäktsoffer.

Så. Nu finns bara att acceptera vad som varit, lägga det bakom oss och fokusera på fortsättningen. Konsolidera grundspelet och vänta på att våra senast rekryterade spelare ska få den plats och det spel de kan tillföra. Visst, kan ta många veckor, men nu finns inte annat och bara att sitta lugnt i båten och arbeta målmedvetet för att komma igen.

Hur långt kan det räcka, hur bra kan vi lyckas i år? Vet inte. Men det är just nu skit samma. Det som är viktigt nu är att göra rätt.
Kommentera