115681 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2420060

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
pyts: Du tänker så? För mig var nog matchen mot Läjkers råkörd redan innan den spelats. Ett Luleå som inte lyckats på senare tid, kommer med två nya att spela in samt Brännis, Erik, Jonas och Carl borta mot ett Läjkers som verkar vara i rejäl toppform. Visst var det konstigt att de godkände första målet men det var ju bara en tidsfråga innan de skulle krossa oss och hade de inte lugnat sig skulle de fixat tvåsiffrigt.

Nej, jag tänker nog på matchen innan mot Apan där zebrorna bland annat plockar Tyrre för boarding efter 13 sekunder vilket kändes grymt överdrivet, speciellt eftersom de sedan blundade för den värre boarding på Erik vilken innebar att han fick kliva av och fortfarande inte kunnat spela. För att inte tala om Apans 1-0 inslaget på volley ovanför ribba och hur vi i tredje perioden hamnade i 1.41 box 3 mot 5 inlett av att Shinnimin åkte ut för en tripping som inte var någon tripping utan möjligen ett ”tappat skär” men snarare en ren filmning.

Två dagar innan dess tog samma domare ingen utvisning alls på Fiskrenset under första två perioderna, mot tre trippingutvisningar på Luleå. Tripping är ofta regelbrott som kan diskuteras och med ultralåg tröskel kan zebror hitta ett tiotal sådana i en och samma period. Att bara se sådana från ena laget kan ibland stämma men ….blir diskutabelt.

Och tre dagar innan den matchen hade Sjökvistarn gjort en fin insats – som han ofta gör – men med tre minuter kvar tillåter han en röglare förhala en tekning i Röglets zon för att putsa hjälmen, när de är tröttkörda och inte får byta spelare efter icing, vägrar sedan Bulan att ta Timeout och dömer sedan 2+20 minuter på Luleås bås när de klagar.

Det här är alltså 3 av våra 4 senaste matcher och där vi tappat pinnar. Zebrorna i SHL håller inte alltid så hög nivå precis och de nämnda matcherna drabbade det oss, men det innebär förstås inte att jag tror att de åkte till matchen med inställningen att konsekvent döma mot oss.