Luleå HF

115717 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2420032

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Det är möjligt att vi har ett fför uddlöst spel fförutom torrt krut i bössorna. Ja tycker nog att vi skapat mer än väl fför att göra flera mål i många matcher. Dock har ag noterat att vi har flera spelare som då skjuter i magplattan eller passar vidare trots ett bra läge. Två saker som utmärker skyttar utan självfförtroende. Under perioder då samma spelare haft självörtroendet, ser man nätet och går för det. Jag talar delvis av egen erfarnhet av olika bollsporter på lägre nivå. Det blir ofta stressat och fokus p mv eller ett extra pass i läget om man inte har känslan av att man själv kan göra målen.
Angående zebrorna. Visst. Med ett bortdömt mål igår (1-0) och en medstuds hade matchbilden kunnat se helt annorlunda ut. Fan trot med slutresultatet stickande i ögonen, men vem vet
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
pyts: Du tänker så? För mig var nog matchen mot Läjkers råkörd redan innan den spelats. Ett Luleå som inte lyckats på senare tid, kommer med två nya att spela in samt Brännis, Erik, Jonas och Carl borta mot ett Läjkers som verkar vara i rejäl toppform. Visst var det konstigt att de godkände första målet men det var ju bara en tidsfråga innan de skulle krossa oss och hade de inte lugnat sig skulle de fixat tvåsiffrigt.

Nej, jag tänker nog på matchen innan mot Apan där zebrorna bland annat plockar Tyrre för boarding efter 13 sekunder vilket kändes grymt överdrivet, speciellt eftersom de sedan blundade för den värre boarding på Erik vilken innebar att han fick kliva av och fortfarande inte kunnat spela. För att inte tala om Apans 1-0 inslaget på volley ovanför ribba och hur vi i tredje perioden hamnade i 1.41 box 3 mot 5 inlett av att Shinnimin åkte ut för en tripping som inte var någon tripping utan möjligen ett ”tappat skär” men snarare en ren filmning.

Två dagar innan dess tog samma domare ingen utvisning alls på Fiskrenset under första två perioderna, mot tre trippingutvisningar på Luleå. Tripping är ofta regelbrott som kan diskuteras och med ultralåg tröskel kan zebror hitta ett tiotal sådana i en och samma period. Att bara se sådana från ena laget kan ibland stämma men ….blir diskutabelt.

Och tre dagar innan den matchen hade Sjökvistarn gjort en fin insats – som han ofta gör – men med tre minuter kvar tillåter han en röglare förhala en tekning i Röglets zon för att putsa hjälmen, när de är tröttkörda och inte får byta spelare efter icing, vägrar sedan Bulan att ta Timeout och dömer sedan 2+20 minuter på Luleås bås när de klagar.

Det här är alltså 3 av våra 4 senaste matcher och där vi tappat pinnar. Zebrorna i SHL håller inte alltid så hög nivå precis och de nämnda matcherna drabbade det oss, men det innebär förstås inte att jag tror att de åkte till matchen med inställningen att konsekvent döma mot oss.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Problemet med Luleå är en combo av allt och allting tyvärr just nu sedan att jag tror Bulan är nog inte den som kommer vända denna jäkla trend må vara en annan femma, Det är som spelarna har tappat tron på vad man ska göra där ute man ser det stundom då man ska få ett läge passar man en extra gång ingen vill ha puck eller ingen vågar ta avsluten utan det är ett jäkla kladd med pucken...

Sedan visst vissa domare har problem där ute Claesson är en av dem som följt Kyparens spår genom att sålla saker och sedan vill han synas, Det är mångt och mycket laget själva som sätter sig i skiten genom ta icke igenomtänkta beslut men det är en effekt av situationen vi sitter i då blir det sådana beslut!

Återstår att se NÄR kommer man våga ta de obekväma besluten för det kommer inte hålla mycket till CHL matcherna räknar jag inte ens dit utan vete sjutton om man inte ska vila spelare i läget vi är nu, CHL känns inte som det viktigaste utan man måste ta fokus på SHL och vad som krävs att göra för Uffe Engman surrade om LA Kings och att det kommer inte någon ny spets till laget då HockeyNews pratade med han!

//Busen i nya kläder
Kommentera