Luleå HF

115677 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2420001

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
pyts: Om zebrorna.

Det som irriterar mest är den generellt låga nivån där man numera föredrar de zebror som blåser mindre ofta, eftersom det reducerar antalet felaktiga utvisningar.

Är zebrorna generellt anti-Luleå? Nej, det tror jag inte även om man förstås subjektivt under pågående match känslomässigt raaaaasar mot domslut som kommer eller inte kommer ofördelaktigt för Luleå. Men den som ordentligt läst det jag skriver under match ska finna en lång rad kommentarer där zebror tagit tveksamma för att inte säga felaktiga utvisningar på våra motståndare. Ser ibland folk som påstår att Luleå "alltid" skyller på domarna men sådana påståenden uppfattar jag som okunniga för att inte säga korkade. Dock tycker jag att på senare tid har vi åkt på lite väl många knepiga domslut och ett Luleå lite i gungning påverkas mer av sådant än när spelet flyter.

Frågan om bra lägen eller inte? Där jämför jag med hur bra fungerande linor i andra klubbar som Läjkers och Timret och även andra lyckas röra sig så snabbt och bra och perfekt passa sönder motståndet att det bara är en formsak att panga in målet. Sådant ser man nästan aldrig i årets Luleå. Sedan har det varit ett problem att helt fria Luleåspelare sällan lyckats sätta mål, också exemplifierat av hur vi bommat 17 / 18 straffar. Delar inte heller riktigt uppfattningen att vi skjuter för lite utan tänker tvärtom att vi avlossar skott på oskymd målvakt som inte släpper in mål där, och mycket av det andra handlar mest om att panga på mot spelargrötar framför mål i hopp om att den går in. Tänker alltså inte riktigt att vi skjuter för lite utan för dåligt.

Trevligt att tänka lite olika, så kan man påverka eller bli påverkad och kommunikationen får resultat. Och håller definitivt med om förhoppningarna att vi stabiliseras på hög nivå men osäker på hur långt det kan räcka.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Det är möjligt att vi har ett fför uddlöst spel fförutom torrt krut i bössorna. Ja tycker nog att vi skapat mer än väl fför att göra flera mål i många matcher. Dock har ag noterat att vi har flera spelare som då skjuter i magplattan eller passar vidare trots ett bra läge. Två saker som utmärker skyttar utan självfförtroende. Under perioder då samma spelare haft självörtroendet, ser man nätet och går för det. Jag talar delvis av egen erfarnhet av olika bollsporter på lägre nivå. Det blir ofta stressat och fokus p mv eller ett extra pass i läget om man inte har känslan av att man själv kan göra målen.
Angående zebrorna. Visst. Med ett bortdömt mål igår (1-0) och en medstuds hade matchbilden kunnat se helt annorlunda ut. Fan trot med slutresultatet stickande i ögonen, men vem vet
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Det ryktas om att Emil Larsson funderar på att återvända till Luleå för nästa säsong.

Om det stämmer tycker jag att det vore på sin plats att ge Öret betalt/kvitterat genom att läcka ut nyheten rejält i syfte att göra Emils situation omöjlig i Öret så att de ber oss plocka honom redan nu. Kör en "Kovacs" alltså;-)
Kommentera