Luleå HF

115465 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2440875

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
BJ#21: vad har dom att fölora på att ställa Ward?
Kan ju knappast bli mycket sämre.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
k-e041: Warden har 85% I de SHL-matcher han spelat. Däremot har han fått ta alla CHL-matcher. Närmaste 11 dagarna har vi hela fem matcher varav två är CHL-semi mot Fiskrenset.

Gissningsvis har Luleå planerat köra Warden i CHL-matcherna, Lassi i SHL.

För bortåt tio år sedan startade Luleå principen att de flesta säsonger köra två vakter som varvade med varandra, när de var ungefär lika starka, och sedan fick den som höll bäst nivå till slutspelet ta alla eller nästan alla där.

I flera år ansåg de självutnämnda experterna att det var helt galet och att det enda riktiga var att köra en enda vakt och bara ersätta denne vid skada eller om han tappade formen. T ex satt f d vakten petterrönnquist i SeMer och förklarade gång på gång att Luleå var galna, sjuka, hajade noll, en vakt ska få stå alla matcher!

Men Luleå fortsatte och det fungerade utmärkt och nu har de flesta lagen tagit in detta och kör Luleås stil. Men senaste åren har Lassi varit så pass mycket bättre att han varit valet i de flesta matcher. I fjol hade vi ju ändå Walle som vi utan vidare kunde spelat in som förste vakt - men Lassi var bättre.

I år har det varit Lassi för hela slanten och inget tvivel om att han räddat oss kvar i många matcher, stulit matcher, sätter rekordnollor.

Men på senare tid har folk menat att Lassi är nog inte på topp. Jag vet inte, själv håller jag väl inte med.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
k-e041: Han kommer få speltid nu i CHL men i SHL fungerar det inte!
Kommentera