Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2454952

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Huvvaligan rullar vidare; ligan med fyra lag - Luleå, Pölsan, HoVet och Malmet - som inbördes ska göra upp om vilka två som får det tvivelaktiga nöjet för att inte säga mardrömmen att genomlida kvalserien för att därefter skicka det ena lagen rakt ned i underjorden, inferno, till Allsvenskan.

Man ska förstås aldrig säga aldrig, speciellt inte när Malmet helt sjukt nyss spöat Warulfven med 4-0 men nog känns det säkert att redan nu räkna med att Malmet blir ett av de två lagen som drar Svarte-Petter.

Så i praktiken lär det handla om Luleå, Pölsan och HV. Två lag ska vinna, ett lag ska torska och få Malmet i present.

Man har försökt stå emot. Nej, det händer inte. Luleå för bra. >90% av spelarna lirade game seven i våras. Men de knappa förlusterna blev allt tätare och till slut kunde man inte bortse från fakta. Krisen är här och den är allvarlig. Luleå KAN riskera att åka ned i Allsvenskan!

OK, nu fick vi två härliga vinster på slutet, samtidigt som våra konkurrenter i Huvvaligan mest torskat, och plötsligt ser det mycket bättre ut.

Men. I stort sett alla våra matcher är på håret där inte mycket skiljer vinst från förlust och det behövs inte så många matcher som tippat åt fel håll medan Pölsan och HoVet lyckats bättre. Så ser det plötsligt riktigt ruggigt ut igen. Krisen är INTE över.

I morgon inleder vi en oerhört viktig period med 5 matcher på 11 dagar, då vi har HoVet i två sexpoängsmatcher - där de har allt att vinna och vi allt att förlora.

Skulle vi lyckas riktigt bra under dessa fem matcher kan det innebära att vi etablerar oss på säkrare mark i tabellen och slutgiltigt lämnar risken för kval i år. Men om vi tvärtom lyckas riktigt dåligt under dessa fen matcher är risken överhängande för att vi blir hårt fast vid det undre strecket och kan behöva slåss med näbbar och klor serien ut för att undvika kvalspöket; i kamp med konkurrenter som har samma villkor men som dessutom har fått medvind och blodsmak i munnen.

I morgon startar det. Fem matcher för Luleå som kan bli de mest avgörande för säsongen. Nu gäller det.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Jag säger bara ojojoj.
Spännande schema för pölsan. Malmö som vaknat, sen SKE,FBK och Rögle. Inga lätta matcher där.
Svårighetsgraden på Lules, Hovets och Malmets matcher är på pappret strået lättare.

Blir verkligen spännande att följa nästkommande veckor.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Nu ska jag käfta lite med dig :)
Jag håller med om att vi varit och fortfarande är i ett svårt krisläge.
Men.
Det är åtta poäng upp till sjätte plats och direktplats i kvarten.
Det är nio poäng ner till kvalplats.
Jag skulle säga att det knappast behövs fem matcher för att avgöra om det är lugnt eller om krisen kvarstår.
Slår vi HV imorrn ska det mycket till med elva-tolv poäng till godo om vi på fjorton matcher ska hamna där nere i ångestserien. Slår vi Lkpg därefter så skulle jag säga att det är klart att vi som sämst kan komma i ingenmans land.
Jo jag vet att det är himla lätt att titta nedåt och insupa den tidigare alltför välkända luleångesten. Men kollar man formtabellen och vi kommer in i ett lite försenat flow är ju chansen uppenbarligen i alla fall matematiskt och teoretiskt större redan nu att vi kniper sjätteplatsen.
Själv tror jag inte på något av de två ytterlighetsalternativen. Däremot att chansen är stor att vi kommer till en åttondel.
Mycket hänger på självförtroende. Vårt sitter inte djupt efter den här säsongen, men för varje väl genomförd match vi vinner nu ökar chansen till slutspel. I nån form.
Jag sticker alltså ut hakan och hoppas och tror vi sliper kvala om vi vinner imorrn.
Att du hoppas vet jag. Var tvungen att skicka lite onorrbottniska positivistvibbar bara ;)
Kommentera