Luleå HF

115716 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2461401

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
DaMooDoo inledde bra och tog ledningen med 1-0 mot Luleå i första perioden men innan perioden var över hade Luleå vänt till 1-3 vilket de därefter höll matchen igenom förutom att de även satte 1-4 i slutminut när DaMooDoo tagit vakten.

Det betyder att Luleå nu leder serien på 77 poäng före DamPölsan på 66 poäng. Pölsorne har sex matcher kvar och går de rent där kan de nå 84 poäng. För att Luleå i så fall ska passeras av Pölsan får Luleå ta max sex poäng i sina följande avslutande matcher:

Luleå HF - Djurgårdens IF
Luleå HF - Linköping HC
Luleå HF - SDE HF
Luleå HF - AIK

Om man undantar de 4 matcherna mot DamPölsan där Luleå vunnit 2, pölsan 2, har Luleå under övriga 24 matcher tagit 71 av 72 poäng...

Så i praktiken är det förstås redan avgjort. Luleå Hockey vinner SDHL igen!

Man blir glad.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Avslutningen av SDHL

När det gäller kampen om ligasegern har vi i skrivande stund

1. Luleå 28 matcher +89 mål 77 poäng
2. DamPölsan 28 matcher +61 mål 69 poäng

Och Luleå har kvar att spela
Luleå HF - Djurgårdens IF
Luleå HF - Linköping HC
Luleå HF - SDE HF
Luleå HF - AIK

Medan damPölsan har kvar
HV 71 - Brynäs IF
HV 71 - Brynäs IF
Brynäs IF - Djurgårdens IF
Brynäs IF - Linköping HC

DamPölsan kan alltså maximalt nå 81 poäng om de vinner alla fyra matcher de har kvar, medan Luleå bara behöver ta 4 poäng av 12 möjliga för att vinna SDHL med hänsyn till att de har +28 mål överläge mot DamPölsan.

Hur kunde det bli så?

Jo. DamPölsan mötte idag StocksundDanderydEnebybergDam, ett lag DamPölsan spöat tre gånger i år. Men idag var det tuffare:

SDE - DamPölsan
1-0
2-0
2-1
3-1
3-2
PAUS
4-2
4-3
5-3
PAUS
6-3
6-4

DamPölsan fick alltså kämpa i motvind hela matchen och de hade inga viktiga spelare borta såvitt jag kan ske. Mot slutet tog de ut vakten och spelade 6 mot 4 då SDE fick en utvisning och till slut försökte en desperat DamPölsa köra med 7 utespelare men det upptäckt domaren och Vips! var dagen förstörd.

Stocksund gav alltså DamPölsan deras fjärde förlust av tre poäng under säsongen och nu kan vi förstås lugnt räkna med att Luleå vinner serien som man gjort många gånger förr.

Det tackar vi för.

DamPölsan och ännu mer Luleå Hockey har ju varit överlägsna i årets SDHL och vi kan räkna med att dessa två lag återigen möts i SM-final senare i vår. Och den här gången blir det Luleå som har hemmaplansfördel:-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Full omgång i SHL idag.

15:15:
• Luleå HF - IK Oskarshamn
• Skellefteå AIK - Linköping HC
• Brynäs IF - Rögle BK
• HV 71 - IF Malmö Redhawks

18:00:
• Timrå IK - Frölunda HC
• Örebro HK - Leksands IF
• Växjö Lakers HC - Färjestad BK

För några veckor sedan fokuserade vi ju Huvvaligen och risken fr att Luleå skulle hamna i kval. Men efter Luleås fina insatser senaste fem matcherna är vi hela 13 poäng före HoVet på plats 13. Att HoVet ska ta in 13 poäng på oss på 12 omgångar känns inte realistiskt. Så till vidare känns det mer relevant för oss att fokusera på mittengeggan. Vi har sex lag från plats 6 till plats 11 inom 9 poäng och där kan förstås bli en hel del omkastningar innan serien är slutspelad om 12 omgångar.

Och dessa sex lag /platser gäller
• en direktplats i kvartsfinal
• fyra PlayIn-platser
• en spelslutplats.

Nu är det möjligt att fler lag hänger på, t ex Pölsan nedifrån och Fiskrenset uppifrån, men det får vi se framöver.

Vidare har vi efter ikväll hela nio spellediga dagar för alla lagen, där man kan förbereda sig för den intensiva slutspurten av SHL med 11 matcher på 24 dagar. Ja, det vill säga med ett undantag: Luleå-Hovet möts i Delfinen nu på tisdag. Matchen nyligen flyttad dit eftersom Luleå möter Tappara i CHL-final 18/2 då vi i SHL skulle ha mött HoVet.
Kommentera