Luleå HF

115756 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2460902

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
SDHL närmar sig sin upplösning. I tabellen ser vi nu

1. Luleå 27m +86 74 p
2. DamPölsan 26m +61 66 p
3. DamStyvben 27m +16 50p
4. DaMooDoo 27m +15 48p
5. SDE 35p
6. DamPungen 30p
7. TrottoarDamen 27p
8. DamHoVet 15p
9. DamGnaget 15p

DamPölsan hoppas förstås kunna passera Luleå och ta förstaplatsen, men behöver hjälp. Ponera att DamPölsan vinner 3 p i var och en av de matcher de har kvar.:

AIK - Brynäs IF
SDE HF - Brynäs IF
HV 71 - Brynäs IF
HV 71 - Brynäs IF
Brynäs IF - Djurgårdens IF
Brynäs IF - Linköping HC

Det kan hända och då får de 6x3=18p och slutar då på 66+18=84p.
För att Luleå ska vinna ändå behöver Luleå i så fall ta minst 10p och vinna på målskillnad, eller 11p för att vinna helt säkert på poäng.

Luleå har följande matcher kvar.

MoDo Hockey - Luleå HF
Luleå HF - Djurgårdens IF
Luleå HF - Linköping HC
Luleå HF - SDE HF
Luleå HF - AIK

DamPungen, DamSDE och DamGnaget är troligen enkla matcher att vinna. För DamPölsan gäller alltså att Luleå måste tappa 6 poäng, eller 5 poäng om DamPölsan lyckas passera på målskillnad; de ligger +25 bakom Luleå just nu. Och det måste alltså ske i de närmaste två matcherna mot DaMooDoo och DamStyvben.

Och ikväll har vi matchen DaMooDoo – Luleå Hockey.

I praktiken kan serien avgöras nu i kväll. Luleå har då redan vunnit SDHL trots att fyra matcher återstår, om inte DaMooDoo vinner matchen ikväll.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
DaMooDoo inledde bra och tog ledningen med 1-0 mot Luleå i första perioden men innan perioden var över hade Luleå vänt till 1-3 vilket de därefter höll matchen igenom förutom att de även satte 1-4 i slutminut när DaMooDoo tagit vakten.

Det betyder att Luleå nu leder serien på 77 poäng före DamPölsan på 66 poäng. Pölsorne har sex matcher kvar och går de rent där kan de nå 84 poäng. För att Luleå i så fall ska passeras av Pölsan får Luleå ta max sex poäng i sina följande avslutande matcher:

Luleå HF - Djurgårdens IF
Luleå HF - Linköping HC
Luleå HF - SDE HF
Luleå HF - AIK

Om man undantar de 4 matcherna mot DamPölsan där Luleå vunnit 2, pölsan 2, har Luleå under övriga 24 matcher tagit 71 av 72 poäng...

Så i praktiken är det förstås redan avgjort. Luleå Hockey vinner SDHL igen!

Man blir glad.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
ARVET BAKOM MYLLYS

Som alla vet värvar inte Luleå målvakter sedan länge utan har både förste- och andrevakter från egna led och under senare år har 2-3-4 av SHL-lagen haft Luleåutbildade vakter t ex Viktor Fasth, Kristoffer Rifalk, Johan Gustafsson och David Rautio Berguv, förutom de Luleåutbildade som haft spadarna hos oss själva.. De flesta från Luleå, några från vårt närområde och numera söker sig också de bästa talangerna till Luleå i 15-årsåldern för att få utvecklas vid Luleås hockeygymnasium som utan tvivel är bäst i landet för att utveckla målvakter. Nu senast har vi ju Love Härenstam som också kom att bli avgörande för att Norrbotten vann TV-pucken för en månad sedan. Love kommer troligen att få testas SHL-klubba i Luleå inom 2-3 år.

Nu har vi två andra som sökt sig till Luleå och utvecklats av vårt hockeygym. Jag talar om Filip Gustafsson och Jesper Wallstedt, som sökte sig till oss från Skellefteå respektive Västerås.

Jesper spelar i år för Iowa Wild i AHL och har på 23 matcher fina 91,2% räddningar och dessutom har han gjort mål!

Han har också blivit allt bättre och under januari räddade han hela 95,8% av skotten, släppte bara in 1,16 mål per match och utsågs till månadens målvakt i AHL; dessutom uttagen till AHL all star match.

Naturligtvis är Walles succé av stort intresse för det NHL-lag som Iowa Wild är farmarlag till. Och det är Minnesota Wild.

Minnesota har haft två vakter under säsongen:

Marc-André Fleury 31 matcher med 90,5% räddningar
Filip Gustafsson 19 matcher med 92,2% räddningar.

38-årige Fleury – med närmare 1000 NHL-matcher – är för närvarande förste målvakt men som synes börjar han närma sig pension och i år har Filip klart bättre resultat.

Det lutar nog mot att Minnesota nästa år kommer att spela med Filip Gustafsson och Jesper Wallstedt, det vill säga med två målvakter som båda utbildats vid Luleå Hockeys hockeygymnasium.

Arvet bakom Myllys blir bara större och större.

Nedan ser vi hur Toronto hyllat Börje Salming med en staty utanför arenan. Mycket lämpligt med en lika mäktig staty av Jarmo Myllys utanför Delfinen.
Kommentera