Luleå HF

115754 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2461718

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Luleå har presenterat laget.

Den stora förändringen består i att Lassi tar spaden idag, vilket i och för sig var väntat, även om Warden utan vidare får betyget med utmärkt beröm godkänt i var och en av de flera matcher i rad han haft spaden nu.

Blir intressant att se Lassi nu. Det vanliga när Lassi kliver in efter att ha inte spela ett antal matcher är ju att han då levererar på absolut topp. Blir spännande att se om det blir så nu igen.

Annars i princip samma lag som Bulan kör med nu och som fungerar mycket bra.

Det betyder att Mario Kempe INTE spelar. Igen. Vad ska man säga om det?

Kempe debuterade för Luleå 1 december 2022. Sedan dess har vi med dagens match 20 matcher i SHL och 4 matcher i CHL-slutspelet och Mario har spelat 11 SHL-matcher och 2 CH-matcher. Ja, en av SHL-matcherna klev han ju av i första perioden. SÅ i princip har Kempe varit borta 50% av matcherna under de nu drygt två månader han spelat för oss.

Mario har ju köpts in för att bli en spetsförstärkning och i konkurrenssituationen dessutom lyckats erhålla 225 - 250 000 i månadslön. Och när man då väger in att han bara spelar varannan match kan man se det så att han faktiskt har 500 000 i månadslön. För att bidra med en assist var fjärde match...

Allvarligt talat. Det finns bara ett enda ord för att karakterisera detta.

Dunderfiasko.

Nog är det överraskande att efter korsbandsoperation i knäet och därefter borta från hockey i nästan ett år kan man inte lyckas genomföra en bättre medicinsk bedömning innan man skriver kontrakt. Var det inte möjligt att utvidga den undersökningen för att kunna upptäcka att det var hög risk för att han skulle bli borta varannan match?

Så, vad gör vi nu? Sparka honom? Är det möjligt ens? Eller hoppas att när han nu får ytterligare tio dagar fritt från spel innan SHLs intensiva avslutning med 11 matcher på 24 dagar ska han äntligen komma i kapp och därefter kunna leverera ordentligt under SHL:s avslutning och det kommande (?) slutspelet? Gissningsvis är det det sistnämnda man måste hoppas på. Eftersom man inte har andra möjligheter.

Det återstår i skrivande stund tio timmar och 11 dagar (*) innan deadline för rekryteringar till SHL-lag denna säsong infaller. Svårt att tro att Luleå kommer att hinna fylla på med någon spelare innan dess och dessutom känns det inte som att vi skulle kunna hitta någon strålande förstärkning. Med facit från våra tidigare rekryteringar denna säsong. Ward undantagen.

Jag känner mig synnerligen glad över att det lag vi nu har skärpt till sig och kämpar så j-a bra med att leverera Bulanhockey på senare tid.

Men det känns som att säsongen spelats bort med anledning av att vi misslyckats i konkurrensen om starka rekryteringar och det lutar mot att vi nog går till slutspel men att vi åker ut i åttondel eller kvart.

*det enda som får en att bli varm i hjärtat av att skriva detta inlägg är att greppet att ta timmarna före dagarna fick mig att tänka på en underbar låt för drygt 33 år sedan......
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
"Domarna" till dagens match har presenterats.

Det blir Johanarna Nordlöf och Magnusson. Apan Nordlöf "hittar" näst flest utvisningar de matcher han "dömer" och Magnusson ligger inte långt efter.

Mycket ovälkommet när vi ska ha Oskars med ligans mest effektiva PP på besök.

Men till det kommer att Apan Nordlöf är värste hemmadomaren i serien och Magnusson ligger nära där med.

Vilket borde vara fördelaktigt för Luleå, eller?

- Nej! Inte när man beaktar att Nordlöfs grova hemmfavorisering - han visar ut 50% fler bortaspelare - inte gäller när det är Apan som bortalag eller Luleå som hemmalag. Då blir det helt jämnt hemma-borta. Nu har ju Apan Nordlöf i senaste två matcherna vanskött sitt uppdrag så extremt att han först fixade pinnar till Apan, sedan stal pinnar av Luleå. Och den enda förklaring man kunde identifiera var att Apan Nordlöf var både korrupt och korkad.

För två dagar sedan blundade han för allt Pungen regelvidrigt gjorde för att försvara sig och värt av allt när apeländet inte utdömde självklara 5 min + match + rapport efter skallning av Pungenspelare utan i stället förklarade skallningen för mild och jämförbar med bedömningen att "den inte träffade ens" följt av att han sedan tog århundradets billigaste slashing på Brännström och därigenom raderade den andra tvåminutersutvisningen för skallningen. Och den Apan ska vi stå ut med i Delfinen igen två dagar senare!

Fy fan! Jag mår illa!

Det enda man kan hoppas på att lagens långa FBI-arm får tag på honom inom närmaste timmen. efter hans deltagande i den Trump-initerade massakern på Capitolium för drygt två år sedan.
Kommentera