Luleå HF

115471 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2462437

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Fy fan vilken patetisk insats. Vi behöver generellt sett skjuta 20 skott för att göra ett sketet mål. Idag gjotde vi inget på 22 försök, medan Oskars gjorde 5 st på 23 försök..
Nu är det dags Warden tar över 'förstaspaden' för resten av den här säsongen.

Det återstår nu 2 matcher under denna säsong som enligt förmenande verkligen har "betydelse". Det är till att börja med, att vi UNDVIKER att förlora under ORDINARIE!!! tid mot HV nu på tisdag, så att vi inte, hur osannolikt det nu än kan verka, riskerar att bli indragna i "huvvaligan" igen... Och sen får vi både hoppas och 'be', om att Laget visar upp den 'BÄSTA SIDAN' av sig själv för denna hittills slätstrukna säsong, i CHL-Finalen den 18:de.

Hur det går i de övriga Grundseriematcherna som återstår, Förutsatt att vi nu INTE, 'gud förbjude' KAMMAR 0!! mot HV på tisdag, ger jag rätt och slätt blanka FAN i , hur det går i!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Realisten: Ja, det är ju så- När matchbilden är som den är får Oskars bättre målchanser än vi får men dessutom är de för jäkla skickliga att måla när de får chans.

Vi saknar spets och det vet vi. Samtidigt kan man njuta gav vackert mål när Suomela från kanten har koll på hur Lassi rör sig skymd som han är av store Smejkal framför sig, och så prickskjuter Suomela i sista masken i bortre krysset när Lassi inte har en chans att se att det kommer skott ens. Kan tycka att Engsund är den skyldige där - han skulle kommit ut några decimeter ytterligare för då hade han kunnat lägga blad mot puck och avstyra det där.

Men det var ett skickligt skott. Lika välplacerat som Karlkvists skott till 0-1. Och sedan Suomelas andra mål - känner mig säker på att om en massa spelare fått samma chans hade det blivit mål i närmare 0,0% än 0,1% av chanserna där. Ett helt otroligt mål av Suomela.

Nej, jag håller inte med om att Lassi ska ge bort spaden nu. 0-5 var bedrövligt men man måste se till vilka mål det var. Olyckligt att Lassi åkte på en sådan holmgång men hoppas han skakar av sug det snabbt och håller sin nästa nolla mot HoVet på tisdag.

Satt och tittade på Suomelas kryssmål och såg senare skott av Connolly och andra i liknande läge men på spelare eller utanför mål; inte att tänka på att fixa till små luckor och prickskjuta. Och då undrar man:

Hur kommer det sig att Suomela och andra som Smejkal och Oksanen nu spelar i Oskarshamn och inte i Luleå? Är de för offensivt lagda för att släppas in hos oss?

Eller skulle man vilja räkna upp Suomela och en handfull andra spelare som valde annat SHL-lag i år och fråga våra sportchefer: Varför spelar de inte för oss? Bedömde ni dem för dåliga? Eller bjöd ni för lite?

Känns extra tråkigt en dag då man redan konstaterat att Kempe får en halv miljon för spelad månad och levererar ett assist var fjärde match.
Kommentera