Luleå HF

111698 inlägg · 881 ämnen

Inlägg #2463729

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
pyts: Javisst, Sam har ju varit tydligt med att han kört olika upplägg inför olika turneringar, kanske de andra länderna också haft liknande upplägg. Fast jag tycker ju att vodkaturneringarna spelat ut sin roll och Sams uppdrag därför är meningslöst.

Min enda inställning till den nuvarande vodkakuppen är att jag är glad över att vi bara behöver släppa till en enda spelare; Brännis. Har hellre spelarna hemma för att inte riskera att någon skadas så att det påverkar Luleå efter vodkaturneringen.

Dessutom kan uppehåll ge oss chansen att spela ihop lag och vässa detaljer. Se t ex på vårt PP som sög rejält under hösten och då man förklarat att man inte tränat speciellt på det. Under juluppehållet gjorde man just det; tränade PP och se så mycket det förbättrats därefter. Bara genom att spelarna började röra på sig, leta upp positioner för att ta emot pass eller för skottlägen. I stället för som tidigare alla står på hälarna, lätta att markera och spelfördelare med puck har inget alternativ. Kanske kan Bulan använda nuvarande uppehåll till något liknande? Fint vore t ex att fortsatt spela in Kempe att fungera i laget. Och då är det utmärkt att alla kan medverka. Nu saknar vi ju Brännis, men det får vi ta. Övriga SHL-lag drabbas värre eftersom de tillsammans får släppa till 29 spelare.

Så nej, jag menar inte att Luleå är usla eftersom vi bara får släppa till Brännis. Jag menar att det är bra för oss:-)

Sedan fick vi ju lägga in extramatchen ikväll, eftersom vi gick till CHL-final, och nu sakna Brännis, men kanske HV drabbas mer än vi genom att sakna André?
+1
Kommentera