Luleå HF

113477 inlägg · 882 ämnen

Inlägg #2464148

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage:
laleggia sölar, torsk 3-2
tur han är veck👎
+1
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Den 28 januari gick vi in i en för oss avgörande period med fem matcher på tio dagar inklusive tre stycken så kallade sexpoängsmatcher. Resultaten blev:
• HV 71 - Luleå HF 2 - 5
• IF Malmö Redhawks - Luleå HF 0 - 3
• Luleå HF - Linköping HC 1 - 2 sudd
• Luleå HF - IK Oskarshamn 0 - 5
• Luleå HF - HV 71 3 - 2 sudd

9 / 15 poäng för Luleå och 8 / 9 poäng i sexpoängsmatcherna mot lag i Huvaligan får ju bedömas som klart godkänt.

Efter dessa fem matcher har vi skaffat oss ett betydligt bättre läge och nu borde vi inte behöva vara oroliga för att ramla ned under kvalstrecket.

Nu har vi bara de tio matcherna på 24 dagar som återstår av SHL att genomföra och det borde vi förstås fixa.

Blir det spelslut eller socialt slutspel för Luleå? Inte lätt att säga. Vi ligger ju i en gröt lag ganska nära i poäng, men allvarligt talat: de flesta lagen känns för närvarande bättre än vi och inte alls säkert att vi kan ha fyra lag bakom oss när match 52 spelats.

Har dock svårt att se att det spelar så stor roll om vi när åttondelsfinal. Där kan vi åka på t ex Trottoaren eller Oskars i bäst av tre med hemmafördel dem och då åker vi säkert ut. Och skulle vi klara oss vidare blir det bara för att torska med 0-4 i matcher mot Apan. Hur kul är det.

Nej, säsongen är mer eller mindre över. Orsaken är hur tydlig som helst. Vi lyckades inte rekrytera de få spelare vi behövde och jag hoppas att klubben genomför en rejäl utredning för att fastställa varför och tar eventuellt nödvändiga steg för att detta inte ska upprepas.

Underligt nog har vi faktiskt chans att bli Europamästare genom att vinna CHL-finalen mot Tappara i Delfinen om elva dagar och visst vore det kul, men kan vi verkligen stå emot Tappara med det lag vi såg spela idag? Mycket svårt att tro det.
Kommentera