Luleå HF

115829 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2464145

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Luleå har pucken mest hela suddenperioden. Men HuVa försvarar sig bl a genom att stoppa Tyrre med regelbrott. Tyrre har åkt omkull efter drar i tröja eller klubba, slagen i magen med klubba och så vidare men firma "vi sover" Nord-Öhlund skiter i allt.

Med 5 sek kvar vinner Connolly en tekning i HuVas zon och lyckas spela pucken bak till Honka som är naken mitt i slottet och hinner sikta innan han drar in 3-2 för Luleå med 2 sekunder kvar av förlängningen.

2 poäng för Luleå, 1 poäng för HuVa och nu ligger vi 11 pinnar före HuVa med 10 matcher kvar av serien.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Mario Kempe. Jag såg också positivt på den värvningen och såg hur han skulle bli en viktig spelare för oss under våren.

Men nu har han spelat 2 månader och en vecka för Luleå Hockey.

Och allvarligt talat: Skulle någon annan spelare "lyckats" som Kempe gjort under dessa två månader och en vecka skulle den omedelbart ha satts på läktaren.

Den enda anledningen till att han fått spela har varit förhoppningen att det skulle släppa för honom och att han skulle komma upp i den nivå han varit tidigare.

Nu återstår bara en dryg månad av hockeysäsongen för Luleå Hockey, förutsatt att vi hamnar på plats 11-12 och får spelslut eller plats 7-10 och åker ut i åttondel; vilket är troligt.

Finns det någon anledning att tro att Kempe kan komma till sin tidigare nivå nu? det tror jag inte. Vi har väl honom på kontrakt även nästa år om jag kommer ihåg rätt och det känns knepigt. Såvitt man vet torde han ha varit vår allra dyraste spelare just nu eller näst intill med bortåt 250 000 kronor i månadslön för december till maj i alla fall. Det är alltså 1,5 miljon kronor den här säsongen för, som det verkar, något som en oavlönad junior skulle ha gjort bättre. Gissar att han med kontrakt på 1,5 år inte heller kommer undan med artistskatt och vidare att Luleå fått pröjsa sociala avgifter dvs >2 miljoner för det han "presterar" under säsongen.

Det Mario Kempe "presterat" dessa två månader innebär ju att man normalt skulle förutsätta att hans karriär är över.

Vad ska Luleå göra? Kan man bli av med honom? Eller ska man ha kvar honom i förhoppning att han till slut får ordning på sig och kan bli viktig nästa säsong?

Det vete fan.

Och, finns det någon anledning nu att leta upp och köpa in någon ytterligare spelare om nu sådan finns tillgänglig?

En timme och åtta dagar innan deadline infaller och inga fler spelarköp kan genomföras.

Bedömer Luleå överhuvudtaget att det finns någon anledning att slänga ut pengar för någon ytterligare spelare för - gissningsvis - bara en månads hockey? Tveksamt.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: just utkommen från Coop arena, känns lite onödigt med poängtapp :(
Men man får försöka glädjas åt 2p, och åt Honka.
Skååål 🍺🍺🍺🍺
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage:
laleggia sölar, torsk 3-2
tur han är veck👎
Kommentera